Nowieć we flashu MX w polu dynamic text chce zaimprotować news'a z bazy danych... Baza danych pochodzi z CMS'a i generalnie strona też chodzi na cms'e całym, a ja chcę tylko w topie dać flash'a z newsem... tak by się wyswietał non stop.

troszke pogooglowałem i udało mi sie we flashu zaimprtować te dane, jednakże są spore problemy z kodowaniem, ponieważ cały cms jest w ISO... a we flashu dane z tego co poczytałem musza byc w uni... Wiec szukalem skyptu ktory by zmienial iso na uni... ale znalazlem tylko uni na iso...
poniezej zamieszczam zrodlo pliku i tego skryptu moze ktos podpowie jak zmienic i co poprawic... bo moje pojecie o php jest Nikle

plik newsflash.pl
<?php $dbname = "pcprsmod"; //nazwa bazy danych $dbuser = "root"; // nazwa uzytkownika $dbpw = "krasnal"; //haslo $dbhost = "localhost"; //lokacja bazy danych $output = "&newsy="; { $Tytul=$row["Tytul"]; $Zajawka=$row["Zajawka"]; $output.="$Tytul $Zajawka "; } ?>
a teraz skrypt ktory znalazłem w sieci i przerabia UNI na ISO a ja chce zeby bylo odwrotnie...
<?php function utf82iso88592($tekscik) { return $tekscik; } ?>