lolki
23.11.2006, 11:35:33
Witam.
Mam problem ponieważ przenoszę stronę na inny serwer razem z bazą danych, bazę danych zaimportowałem z właściwym kodowaniem i jak odpalam stronę na nowym serwerze to wyświetla tylko stronę główną, jeśli próbuję wejść w jakikolwiek odnośnik wyskakuje że nie ma strony, znalazłem na internecie taka podpowiedz że "trzeba zmienić odpowiednie wpisy w tabelach w bazie danych w których jest ścierzka do serwera", czy to prawda, a jesli tak to jak to zrobić, a może co innego jest powodem problemu?
Proszę o odpowiedz ponieważ jestem początkujący.
Z góry Dzięki
thornag
23.11.2006, 14:01:47
To ze strona sie nie pojawia raczej zwiazku z baza danych nie ma, fakt faktem po przneosinach strony jesli baza danych nie stoi na tej samej maszynie trzeba uaktualnic host ktory masz zapisany w konfiguracji.
Co do nie wyswietlania sie stron, jak masz linki zdefiniowane ? Relatywnie, absolutnie ?
lolki
23.11.2006, 17:22:46
Czy pisząc uaktualnic host chodzi ci o to co jest w plik config?? Tam napisane jest localhost.
Odnośnie linków to niewiem dokładnie o co chodzi ale wyglądają tak www..pl/taki_link
Dzięki za odpowiedz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.