Witam. Mam problem ze sterownikami do karty graficznej Radeon 9200 SE (128mb). Gdy zainstaluje sterowniki dostarczone z karta jest tak, że przy każdej zmianie jakiś wartości karty graficznej(znaczy się chodzi mi tu o rozdzielczość, częstotliwość monitora, gamma itp.(ustawiane w panelu właściwości pulpitu) komputer mi się resetuje. Nie muszą to być zmiany tylko zamierzone. Przy włączeniu jakiejś gry, powiedzmy q3, też następuje zmiana rozdzielczości i wtedy komputer również się resetuje. Kiedy ściągnę najnowsze sterowniki ze strony gigabyte'a problem ustępuje. Jednak pojawia się inny

Po włączeniu q3 wydaje się wszystko fajnie, ale gdy przeplecie sie z windowsem(jakies gg wyskoczy, albo komunikat czy coś) obraz nagle ciemnieje, w ustawieniach nic się nie zmienia, wystarczy kliknąć w to samo miejsce suwaka jasności i wraca do normy. Może nie jest to jakieś straszne, ale zajmuje się też grafiką, a wtedy czasami szaleją mi programy graficzne :/ Na poprzednim dysku(Mxtor 40Gb na ATA133) wszystko działało poprawnie przez 3 lata. Zakupiłem nowy(Seagate Baracuda 320Gb na SATA), więc przyszło do zainstalowania nowego windowsa(wcześniej był XP Professional SP1 ANG, teraz mam XP Professional SP2 PL) Może ktoś wie gdzie leży problem? Reszta kompa to: płyta - Gigabyte GA-8I875, procesor - celeron 2,4 gHz, 512 DDR Dual Channel, DirecX 9.0c. Jakbyście chcieli znać coś jeszcze to pisać. Z góry thx za odp.
Ps. jak pozbyć się w professional z SP2 tego co chwile wyskakującego ostrzeżenia, że zapora nie jest włączona(nie chce zapory w ogóle)