Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: server,problem
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
blep
Zainstalowałem Foxserv-a ;wszystkie pliki co trzeba skopiowałem - i php-info działa(odpala się w przeglądarce.
Ale tu :
-odpalam zwykły licznik.php (stan. zapisywany w co.txt i = powiedzmy 4) przy odpaleniu pliku pokazuje prawidłowo nowy stan 5 - ale przy kolejnym otwarciu już niczego nie ma. zaś w co.txt nie ma żadnych danych. (atrybuty pliku??- ale jak zmienić je bez połączenia z serverem, bo zawsze tak zmieniałem)

- i tu mam drugi problem - z polączeniem się z własnym serverem per total comander
podaje dane które wpisałem w pliku php.ini,próbując łączyć sie na rózne sposoby ale wychodzi tak jakby server (ip, czy localhost) - nie jest widziany przez TC.

Bardzo prosze o pomoc , bo siedze już na tym od 2 dni samotnie i tym razem chyba nie dam rady.
Cysiaczek
I nie będzie, bo to co chcesz zrobić wymaga posiadania serwera FTP.
Jeśli chodzi o licznik, to napisz jaki jest komunikat błędu (jak się nie wyświetla, skonfiguruj php.ini) i pokaż jego kod.

Pozdrawiam.
blep
1.No więc jak skonfigurować ftp. kiedyś - udało mi się to zrobić (na pewno łączyłem się sam ze swojego kompa)-albo mam "pomroczność ciemną"

2. Z tego kodu:

<?php
$fp = fopen("co.txt", "w");
$fw = fwrite($fp, "count=$count");
fclose($fp);
?>

3.Taki błąd:
Notice: Undefined variable: count in C:\FoxServ\www\php\count.php on line 3
Za każdą radę bardzo dziękuje
merk
ad1:
zainstaluj serwer ftp np:
"G6 FTP Server"

ad2:
najprostszy przyklad licznika to chyba:

odczytujesz wartosc z pliku:
$fp = fopen("co.txt","r");
$count = fread($fp, filesize($fp));
fclose($fp);

zwiekszasz wartosc o jeden
$count++;

i zapisujesz nowa wartosc w miejsce poprzedniej
$fp = fopen("co.txt","w");
fwrite($fp, $count) ;
fclose($fp);

ad3:
nie zdefiniowałeś wczesniej zmiennej $count;
Undefined variable: count in C:\FoxServ\www\php\count.php on line 3 winksmiley.jpg
blep
Dzięki za odpowiedz.

Tylko to są pliki które kiedyś slicznie działały,a teraz wykazują błędy.
Chyba zaczne wszystko od początku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.