Neojawor, to nie był kłopot, bo php sam inkrementuje jeśli zrobisz $cos[] = 'aaaa';
Tu problem jest taki, że dostajesz Login[], Film[], Cena[], Data_Zamowienia[], IdZamowienie[] jako array, dlatego jak robisz
INSERT INTO archiwum_zamowien (Zamawiajacy,Film,Cena,DATA) VALUES ('$Login','$Film','$Cena','$Data_Zamowienia')
to $Login to właśnie array czyli tablica.
To powinno działać:
<?php
if(!isset($IdZamowienie)) { echo '<font size=6>zaznacz stare zamówienie do skasowania</font>'; echo "<font size=6><center><a href='zamowienia.php'>Wróć</a></center></font>"; }
else {
while ( list
( $key, $val ) = each( $IdZamowienie ) ) {
$sel=mysql_query("SELECT * FROM zamowienie WHERE IdZamowienie = $val"); echo "Login:" .$Login[$key]. "<br/><br/>"; echo "Film:" .$Film[$key]. "<br/><br/>"; echo "Cena:" .$Cena[$key]. "<br/><br/>"; echo "Data_Zamowienia:" .$Data_Zamowienia[$key]. "<br/><br/>"; $archiwum=mysql_query("INSERT INTO archiwum_zamowien (Zamawiajacy,Film,Cena,Data) VALUES ('${Login[$key]}','${Film[$key]}','${Cena[$key]}','${Data_Zamowienia[$key]}')");
$del=mysql_query("DELETE FROM zamowienie WHERE IdZamowienie = $val");
}
?>
a te tablice zostaw w formularzu.
Wiedziałem, że takie coś jest, ale jak już pisałem z SQL to zemnie cienias.
CREATE RULE zamowienie_arch AS ON DELETE TO zamowienie DO ALSO INSERT INTO archiwum_zamowien (Zamawiajacy, Film, Cena, DATA) VALUES (OLD.Zamawiajacy, OLD.Film, OLD.Cena, OLD.DATA);
To działa pod PostgreSQL, i nie musisz nic w php robić po prostu kasujesz z tabeli 'zamowienie' a baza sama tworzy nowy wpis w 'archiwom_zamowien'.
Tą regułę tworzysz raz tak jak bazę czy tabelę i zostanie zawsze wykonana przy kasowaniu rekordy z tej tabeli.
Mam nadzieję, że się to przyda i działa pod MySQL (już spr. mi się nie chce) choć z tego co widzę na 4.0.5 nie było...