Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy FoxServer 3.0 działa z Windows 98 ?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
1415926535
Mam następującą sytuację.
Zainstalowałem FoxServer 3.0 na Windows 98 i nie działa.

Uruchomienie Start Apache Service powoduje wyświetlenie błędu o treści:
Cytat
Błąd 2185: Nazwa usługi jest nieprawidłowa. Upewnij się czy podano ważną nazwę serwera i spróbuj ponownie.

Próba uruchomienie http://localhost kończy się zawsze niepowodzeniem.

Czy ktoś spotkał się już z takim problemem?
Czy jest konieczne przeinstalowanie systemu i czy to od tego w ogóle zależy?
Seth
Nie sadze aby jaka kolwiek usluga (service) dzialal na 98. Musisz to uruchomic w trybie konsoli (okienko ms-dos) i nie zamykac go.
1415926535
Chodzi Ci o to, aby odpalać plik Start Apache Service ręcznie z okienka Dos'owego? Jeżeli tak to nie ma żadnej różnicy pomiędzy odpaleniem pliku jako skrótu a odpaleniem ręcznym. Ponadto robiłem tak i nie działa.
Bo chyba nie o tryb Dos-owy Ci chodzi.
Czyli jednak czeka mnie instalacja nowego systemu?
Seth
Service to usługa działająca w tle dostępna w sytemach z rodziny NT, 2000, XP.
Kiedyś odpalałem Apacha w trybie MS-DOS jako działająca cały czas w oknie MS-DOSa aplikacja.

Na innym systemie nie powinieneś mieć problemów, wiec raczej bym się skłaniał do instalacji nowego OSa niż kombinowania z 98.
spenalzo
Foxserv 3.0 nie dziala na windows 98 i nie ma na to rady.
Kocurro
Zasmucę Cię...

Nowe wersja żadnych serwerów nie dziąłają pod winem nie serwerpwym tj. nie działają pod 95/98/Me...

jest to spowodowane tym, że korzystają one z Apacha 2.0, który nie ma obsługi tych winów...ma ją natomiast Apache 1.3...

mogę napisać instrukcje jak instalować apacha, mysql i php na winie 98...co i jak poustawiać...ale czy szefostwo forum zgodzi sie gdzieś to wstawić questionmark.gif
Seth
Jezeli tylko w tym temacie: http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=4349 nie ma juz omowienia doglebnie instalacji winksmiley.jpg to dopisz tam swoj post na temat instalacji.
KaMeLeOn
php Początkujący => Apache
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.