Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Weryfikacja danych adresowych - pomóżcie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ferago
Czy mógłby mi ktoś doradzić jak wykonać w swoim serwisie usługowym, ogłoszeniowym weryfikacje danych adresowych. Chciałbym ominąć opcje wysyłania listu na adres ponieważ nie wryobiłbym się z kosztami. Może ma ktoś ciekawy pomysł, jak tanio i skutecznie zweryfikować czyjeś dane adresowe które podaje przy rejestracji. Widziałem w tej firmie: http://60free.ovh.org/pl/index.html bardzo fajny pomysł, automat dzwoni na domowy (jest wymagany) i trzeba podać kod który jest generowany i wysyłany na maila, jak sie komuś nie uda to automat dzwoni na następny dzień. Super sprawa ale jak to zrobić sad.gif
gebp
Ferago. Ciężka sprawa. Popierwsze musiał byś nawiązać współprace z MSWiA aby dali ci dostęp do bazy danych. Jak się domyślasz to nie jest łatwe.
Drugi sposób to (aby było najtaniej ) to podłączenie się np. pod Skayp'a (z tego co czytałem to ma być także wersja web) no i dogadanie się co do kosztów rozmów. Ale co w przypadku jak ktoś poda nr tel do budki telefonicznej labo ki diabeł wie gdzie jeszcze.

W skrócie. jeżeli ktoś nie będzie chciał podać Ci prawdziwych danych to Ci nie poda. Nawet pełna weryfikacja nr PESEL nie jest możliwa.

A więc jeżeli ktoś rzetelny u Ciebie będzie zamawiać usługę to na pewno poda prawidłowe dane. Reszta to ryzyko przedsiebiorcy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.