Cytat(".htaccess")
RewriteEngine on
RewriteRule ^(.*).html$ index.php?dzial=$1 [NC]
RewriteRule ^/(.*)/(.*)/([0-9]{1,10})/(.*).html$ index.php?dzial=$1&akcja=$2&obiekt=$3&tytul=$4 [NC]
RewriteRule ^(.*).html$ index.php?dzial=$1 [NC]
RewriteRule ^/(.*)/(.*)/([0-9]{1,10})/(.*).html$ index.php?dzial=$1&akcja=$2&obiekt=$3&tytul=$4 [NC]
Potem listę odnośników:
Na tym etapie, przy wchodzeniu do każdego działu wszystko było OK. Postanowiłem więc przerabiać po kolei poszczególne moduły mojej strony. Pod pierwszy ogień poszły aktualności... i tutaj pojawił się problem. Mianowicie wziąłem się za implementację przyjaznych URL -i do komentarzy. Pod każdym newsem mam SPAN-a, który prowadzi do listy komentarzy, postanowiłem więc stworzyć link o takiej postaci:
ku mojemu zdziwieniu odnośnik nie zadziałał, tak jak jego odpowiednik:
Zacząłem sprawdzać co jest nie halo i dodałem następującą linijkę kodu do głównego pliku strony - index.php:
Wydrukował on zawartość wszystkich zmiennych w tablicy $_GET i ku mojemu zdziwieniu pojawiła się tylko jedna - dzial:
Cytat
Array ( [dzial] => aktualnosci/komentarze/1/Tytul-newsa)
Zaobserwowałem także inny problem. Po wejściu na wskazaną witrynę załadowała się strona główna serwisu (warunek default w instrukcji switch{} do zmiennej $_GET['dzial']), a do każdego odnośnika w menu dodało się (przykład dla index -a ):
Cytat
/aktualnosci/komentarze/1/index.html
podczas gdy w kodzie wszystko wyglądało ok (tak jak na początku postu).
Reasumując, proszę o pomoc, czy mógłby mi ktoś powiedzieć co robię źle i poradzić jak z tego błędu wybrnąć?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.