mam następujące tabele w bazie:
1: movies (MovieID, MovieName, Genre, itd) - zawiera nazwy filmów, ich gatunki, itp
2:Playlist(PlaylistID, MovieID, CinemaID, Total, Tickets itd) - lista ile biletów zostało sprzedanych z danego filmu(po MovieID) z konretnego kina(Po CinemaID) w danym dniu.
3: Cinema(CinemaID, Name, Adress, itd)
otóż kiedy chcę wyświetlić wszystkie playlisty z tabeli za pomocą "select * from playlist" to ok wszystko, ale wyświetlane są ID filmu i ID kina, a chciałbym, aby mi sprawdzało po ID, dobierało i wyświetlało nazwę kina i filmu, zamiast jego ID, np gry "Matrix" ma movieID = 3 a "Cinema 2" ma CinemaID = 15, to nie chcę żeby mi wyświetlało
Date, | Total, | Tickets, |CinemaID, |MovieID
21.03.12 | 15000$ | 340 | 15 | 3
tylko(pionowymi kreskami pozaznaczałem kolumny, żeby się było wyraźniejsze:):
Date, | Total, | Tickets, | Cinema | Movie
21.03.12 | 15000$ | 340 |Cinema2 | Matrix
(wszystkich komórek nie wymieniałem bo to chyba niepotrzebne, chodzi tylko o ostatnie 2)
SELECT playlist.PlaylistID, movies.Name, cinemas.Name, playlist.NoOfSeats, playlist.DKKTotal, playlist.Date FROM playlist INNER JOIN movies INNER JOIN cinemas ON movies.movieID = playlist.MovieID AND cinemas.CinemaID = playlist.CinemaID ORDER BY PlaylistID ASC
to jest kod, który chciałem użyć, ale jakoś mi nie wychdzi, wyświetla tylko część wyników i do tego dziwnie łączy. Czy może mi ktoś podać dobry kod, albo nakierować chociaż, co robię źle?