Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Joomla! - bbpixel - vBulletin] Problem z instalacją
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
sorax
Witam,

próbuję zintegrować joomle z vB pomostem bbpixel i niestety napotykam pewne trudności.

Postępuję według kroków (zobacz), zatrzymuję się na jednym z nich, dokładnie 3, przy próbie odpalenia http://www.yourdomain.com/Joomla!path/...bsync/index.php otrzymując taki oto komunikat:

Kod
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'gearsofwar'@'server229046.rev.netart.pl' (using password: YES) in /home/gearsofwar/ftp/gearsofwar/forum/jvbsync/class_db_mysql.php on line 97

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here.

Error Returned

mySQL error: Access denied for user 'gearsofwar'@'server229046.rev.netart.pl' (using password: YES)
mySQL error code:
Date: Tuesday 16th 2007f January 2007 10:52:28 PM

Co to oznacza i jak mogę to naprawić?

Dodam, że:
Joomla! i vBulletin korzystają z tej samej bazy (jak zaleca autor pomostu).
Oba moduły osobno działają poprawnie i zainstalowane zostały bezproblemowo.
Joomla! w bazie używa przedrostków www_, zaś vB forum_ (jednak autor pomostu nigdzie nic nie wspomina by miało to jakiekolwiek znaczenie)

Proszę Was o pomoc, bo nie wiem jak mam rozwiązać ten problem, a support bbpixel działa jakby chciał a nie mógł..
maryaan
oznacza to w skrocie
Kod
mysql_connect(): Brak dostepu dla uzytkownika 'gearsofwar'@'server229046.rev.netart.pl' (uzywa hasla: tak) w /home/gearsofwar/ftp/gearsofwar/forum/jvbsync/class_db_mysql.php w linii 97

wyglada to na blad z baza danych
mozesz sprobowac odswiezyc strone klikajac tutaj
sorax
Z całym szacunkiem, dziękuję Ci za chęć pomocy, jednak to nie rozwiązuje mojego problemu, rozumiem co owy komunikat znaczy w przetłumaczeniu - nie rozumiem tylko co jest nie tak, dlaczego pomost nie chce działać..
maryaan
wiecej sie nie da wywnioskowac z tego co podales, masz gdzies zle dane do polaczenia z baza i musisz je zmienic na wlasciwe
sorax
Dane mam prawidłowe, pomost pobiera je z plików forum, które jak napiałem wcześniej działa bezproblemowo.
dr_bonzo
Przedszkole -> Gotowe rozwiazania /CMSy
sorax
Szkoda, że moderatorzy forum tak porywczo przenieśli mój temat do innego działu, jest to wyłącznie ze szkodą na jego finalny wynik, dlaczego?

Pisząć w przedszkolu kierowałem się świadomie myślą własnych umiejętności w dziedzinie php i mysql - moja wiedza i doświadczenia dopiero zaczynają raczkować, chciałem dlatego uzyskać wsparcie od starszych w temacie..

Dział w którym obecnie znajduję się temat, jest odwiedzany przez osoby z pewnością potrafiące rozwiązać mój problem, bardzo sporadycznie, lub w ogóle.. A podkreślam, zależało mi bardzo na uzuskaniu sprawnej i szybkiej pomocy.

Myślę również, że nie byłoby to wielką zawadą, gdyby mój temat został przeniesiony z przedszkola już po rozwikłaniu nurtującego mnie problemu.

Dlatego kieruję swoją prośbę o przeniesienie tego tematu na powrót do działu przedszkole, do momentu wyjaśnienia sprawy. Mam nadzieję, że moderatorzy okarzą się wobec mnie wyrozumiali.

Liczę więc na Ich odpowiedź co do podjętej decyzji.
Pozdrawiam serdecznie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.