Jako, że AJAX'em zajmuję się od... kilku godzin natrafiłem na pewien problem... Niestety nie umiem sobie z nim poradzić...
Przeglądałem już różne przykłady, manuale, ale i tak bezskutecznie.
PROBLEM:
Poniżej zamieszczam kod... Wydaje mi się być prawidłowy a jednak nie jest...
Zamiast wysłać zapytanie i zwrócić odpowiednią wartość, wysyła forma normalnie, bez użycia AJAX'a.
Pisze o tym, że w razie problemów form zostanie przesłany w normalny sposób, jednak mimo wszystko nie wiem co mam źle...
Część pliku odpowiedzialna za wysłanie forma. Umieszczona w head:
<script language="JavaScript"> function Wyslij() { advAJAX.assign(document.getElementById("kontakt"), { onSuccess : function(obj) { if (obj.responseText == "1") alert("Formularz został wysłany."); else alert("Błąd, formularz nie został wysłany z powodu blędów podczas jego wypełniania."); } }); } </script>
Sam form:
<form method="post" action="kontakt.php" id="kontakt"> <table width="100%" border="0" cellspacing="1" cellpadding="1"> <tr> <input name="imienazw" type="text" size="35" /> </tr> <tr> <input name="email" type="text" size="35" /> </tr> <tr> <input name="tel" type="text" size="35" /> </tr> <tr> <input name="topic" type="text" size="35" /> </tr> <tr> </tr> <tr> </tr> <tr> <input type="submit" value="OK" /> <input type="reset" name="Submit2" value="Anuluj" /> </tr> </table> <br /> <br /> <br /> </form>
EDIT:
Zapomniałem dodać, że jak na razie mój plik kontakt.php wygląda tak:
Kod
1