Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL] Nobiarski problem z wgraniem bazy danych.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Torriel
Ogolnie zaczynam dopiero "zabawe" z programowaniem stron. Siedze juz 1,5 roku z JS i dopiero ze 3 miesiace z php. Dzis postanowilem rozbudowac swoja wiedze o MySQL. Przed chwila skonczylem siedziec nad tym zeby na domowym serverze, stworzyc baze danych i stronki z dodawaniem i pokazywaniem rekordow. Zajelo mi to :^) 7h.

I fajnie, na krasnalu ktory dzis zainstalowalem wszystko gra elegancko. Na krasnalu wszystko dziala, ale jak zrobic zeby to dzialalo na innym serverze, a nie tym domowym.

Znalazlem darmowy server obslugujacy php/MySQL, zmienilem adresy w plikach zeby wszystko gralo i stoje.
Dzis moj pierwszy dzien z MySQL dlatego potrzebuje pomocy... co ja mam tam jeszcze wgrac... jak i gdzie...

PLS pomocy... jestem w tym totalnie zielony...
defrag
Najprosciej uzyc programy MySQL Aministrator, dostepnego ze strony mysql.com. Wejdz w zakladke backup/new project i zrob dumpa bazy. Mozesz tez uzyc konsolowego polecenia myslqdump
Torriel
Zrob dumpa yyy ....?! ok... bede probowal... thx.

- Mam to sciagnac na dysk wgrac na server, co to jest dump i jak to wogole zrobic... :^)

Niestety z NooBem jak z dzieckiem...

- Kurcze kurcze kurcze i jeszcze raz kurcze - to pewnie tak banalne ze bede se pluł w brode przez tydzien jak nic... eh../.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.