Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bazy danych [szkolenia i kursy]
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
Gregor1984
Witam,

Nie byłem pewien czy pytanie umieścić tutaj. Proszę administratorów o wyrozumiałość i ewentualnie przeniesienie w odpowiednie miejsce mojego tematu.

Mam pytanie nie związane stricte zapytaniami do baz danych, ale balansujące na orbicie tej kategorii.
Chciałbym pójść na kurs z administrowania bazami danych (MySQL, ew. POSTGRESQL,
MSSQL SERVER, ORACLE).
Niestety z tego, co zorientowałem się za pomocą wszechmocnych googli to to, że jest dużo
szkoleń, które trwają max 2 - 3 dni, które są płatne po 1 - 2 tys. nie rzadko i więcej.

Mnie interesuje kurs trwający od 3 do 6 miesięcy, po którym nie muszę mięć jakiegoś certyfikatu czy innego świstka odbębnienia szkolenia tylko dobrze ułożoną wiedzę. Nie oczekuję też, że taki kurs będzie tani.

Proszę Was o opinie odnośnie kursów, jakie Wy przeszliście, ewentualne polecenie lub odradzenie korzystania z ofert znanych wam firm. (Proszę zawęzić obszar do Warszawy, gdyż w tym mieście szukam kursów).

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
G.
mhs
Witam,

możesz skorzystać ze szkoleń w Combidacie. Szkolenia trwają 3 do 5 dni. Szkolenie takie kosztuje kilka tysięcy złotych (mniej więcej 3 do 5 tys.). Są to szkolenia stosunkowo krótkie, ale liczba szkoleń jest ogromna - wiele poziomów, ścieżek. Niestety cykl takich kursów gdyby sobie zafundować kosztowałby bardzo dużo (kilka, ...naście, ...dziesiąt tysięcy). Miałem okazję uczestniczyć w jednym z takich kursów (Oracle) i muszę powiedzieć, że na pewno są ciekawe i porządnie zorganizowane.

Inne wyjście: www.institute.comarch.pl - znacznie tańsze, trwające kilka miesięcy - kurs DataBase Administrator.

Możesz zapoznać się także z compendium, ale tam kursy trwają krótko (mysql).

PS. Są jeszcze na AGH, studia podyplomowe (ale to Kraków).
Gregor1984
Interesującą wygląda kurs DataBase Administrator w www.institute.comarch.pl.
Znasz może kogoś kto brał w nim udział czy sam w nim może uczestniczyłeś?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.