A więc, o co mi chodzi ? Mam prosty skrypt dodawania rekordów do bazy danych i wyświetlania ich na stronie. Dokładnie jest to 'system' wyświetlania dat koncertów. Po dodaniu nowego rekordu, wyświetla się on po ostatnim, czyli wygląda to mniej więcej tak:
22.10.1998
Info itp.
31.11.1998
Info itp.
A chciałbym, by daty pokazywały się od najnowszych do najstarszych. Przedstawiam tutaj moje kody, które mam na stronie i liczę na pomoc

index.php
<?php // podlaczamy plik connection.php require "connection.php"; // wywolujemy funkcje connection() connection(); /* zapytanie do konkretnej tabeli */ /* wyswietlamy wyniki, sprawdzamy, czy zapytanie zwrócilo wartosc wieksza od 0 */ /* jezeli wynik jest pozytywny, to wyswietlamy dane */ } } ?>
dodaj.php
<?php // odbieramy dane z formularza $data = $_POST['data']; $godzina = $_POST['godzina']; $miejsce = $_POST['miejsce']; $miejscowosc = $_POST['miejscowosc']; $strona = $_POST['strona']; if($data and $godzina) { // laczymy sie z baza danych // dodajemy rekord do bazy $ins = @mysql_query("INSERT INTO terminarz SET data='$data', godzina='$godzina', miejsce='$miejsce', miejscowosc='$miejscowosc', strona='$strona'"); } ?>
oraz
usun.php
<?php // podlaczamy plik connection.php require "connection.php"; // wywolujemy funkcje connection() connection(); /* zapytanie do konkretnej tabeli */ /* wyswietlamy wyniki, sprawdzamy, czy zapytanie zwrócilo wartosc wieksza od 0 */ /* jezeli wynik jest pozytywny, to wyswietlamy dane */ } } /* usuwamy rekord */ } ?>
Z góry dzięki