Jeden z serwerów mam w hostingu internetdsl od TP SA. I serwer nie akceptuje mi odczytywania wartości z tablicy $_SERVER['document_root']. Administrator odpisał, żebym użył zmiennych systemowych php w celu znalezienia ścieżki... Jak mogę to zrobic?
Skrypt wygląda następująco:
<?php // Otwarcie pliku z liczbą przetargow //Zmienne $przetarg=$_POST['przetarg_nazwa']; $data=$_POST['data']; $informacje=$_POST['informacje']; $pid=$ile + 1; $rok=$_POST['rok']; $plik_tmp = $_FILES['plik']['tmp_name']; $plik_nazwa = $_FILES['plik']['name']; @chmod($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/files/przetargi/'.$rok.'/'.$plik_nazwa, 0755); rename($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/files/przetargi/'.$rok.'/'.$plik_nazwa, $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/files/przetargi/'.$rok.'/'.$pid); } //Otwarcie pliku i weryfikacja danych if(!@file_put_contents("przetargi/$rok/$pid.txt", "$przetargn$pidn$informacjen$datan$rok")) exit('Nie można zapisać informacji.'); // Zapisanie aktualnej liczby tematów ?> <script type="text/javascript"> <!-- function FP_goToURL(url) {//v1.0 window.location=url; } // --> </script> <body onload="FP_goToURL(/*href*/'index.php?go=admin')">