Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie wiem co sie dzieje :(
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
klozz
Nie wiem dosłownie co się dzieje.. Napisalem kiedyś panel admina do skryptu, jeszcze niedawno działał (oparty jest na sesjach), a teraz nie chce :? Wyskakuje jak klikam obojetnie jaki link w panelu robi sie biale tlo i musze odswierzac strone za każdym razem. sad.gif Nie wiem jak sobie z tym poradzić.. Opróżniłem Temporary Internet Files i nadal nic... Może ktoś miał już coś takiego :?: Bo nie wiem jak sobie z tym poradzić :cry:
Fo
1. na jakiej maszynie masz ten skrypt ? windows / linux ?
2. jaka wersja php
3. jesli na linuxie i to nie swoim , to czy byly wprowadzane jakies zmiany do konfiguracji ? najlepiej <? phpinfo(); ?> wszystko wyjasni,

a moze to chodzi o slawne juz register_globals ktore jak sa na ON to musisz korzystac z $_GET i $_POST ?
wassago
pierwsza odp jaka mi przyszla na mysl po zobaczeniu twojego tematu: "nie pij tyle" :wink:
DeyV
Któregoś razu, po kolejnej reinstalacji php na komerc. serwerze zaczeło się dziać coś dziwnego z moim skryptem. Mimo że działał u mnie, na localhost'cie to na serwerze zdarzały mu sie jakieś dziwne reakcje, włąsnie zwiazane z obsługą sesji. Najdziwniejsze bylo to, ze nuie było żadnej reguły w tych zachowaniach, i momentami skrypt działał w pełni poprawnie, a momentami wcale.
Okazało się, że winna była kompilacja php, w któej coś było nie tak. Po zgłoszeniu problemu administratorowi, najpierw na mnie napsioczył, a potem jeszcze podziekował. winksmiley.jpg
Może to coś w tykm stylu?
klozz
Prawdę mówiąc na początku skrypt działał bez zarzutu... Najpierw przestało działałać u mnie na localhoscie, wgrałem więc na serwer bo chciałem zobaczyć czy tam będzie działać... Na początku działało, później wchodzę i mam to samo co na locahoscie :? A co do globalsów to było w skrypcie już od początku na OFF... I to raczej nie wina php, tylko coś u mnie się piepszy, bo podałem kumplowi dane do logowania i bawił się bawił, i nic takiego nie zaobserwował sad.gif... Tylko nie wiem co sad.gif Nikt tak nie miał... :?:
Fo
a moze w logach cos jest ? i przypomnij sobie czy robiles ostatnio jakies zmiany wzgledem konfiguracji swojego localhosta...
BzikOS
Cytat
Prawdę mówiąc na początku skrypt działał bez zarzutu... Najpierw przestało działałać u mnie na localhoscie, wgrałem więc na serwer bo chciałem zobaczyć czy tam będzie działać... Na początku działało, później wchodzę i mam to samo co na locahoscie :? A co do globalsów to było w skrypcie już od początku na OFF... I to raczej nie wina php, tylko coś u mnie się piepszy, bo podałem kumplowi dane do logowania i bawił się bawił, i nic takiego nie zaobserwował sad.gif... Tylko nie wiem co sad.gif Nikt tak nie miał... :?:

Spotkałem się z tym kiedyś. Zrobiłem stronę, zaniosłem do zleceniodawcy, wszystko działało. Po jakimś czasie dzwoni do mnie, że coś tam nie działa.. przyjechałem, siedziałem nad tym chyba z godzinę próbując zlokalizować błąd.. nie udało się, skrypt zachowywał się całkowicie nielogicznie. Zaproponoałem abyśmy sprawdzili to na innym komputerze. Pojechaliśmy do kafejki internetowej - wszystko chodzi cacy.
Nie wiem co było nie tak.. ale komputer na którym się tak chrzaniło, był tak zapuszczony, że chyba wirusy zaczęły się ze sobą gryźć smile.gif Problem występował właśnie przy sesjach, tak jakby przeglądarka gubiła SID'a.

Polecam, przeskanowanie kompa pod kątem wirusów, a jeśli nie pomoże to reinstalkę systemu...
klozz
BzikOS thx :wink:
Co do reinstalacji to to nie wchodzi w grę.. bo mam zadurzo softu zainstalowane abym miał je jeszcze raz instalować :? Ale co do wirusów sprawdzę, pobawię się, może coś w ustawieniach przegladarki było zmieniane :?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.