Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tak jakby kalendarz do rozpiski
Forum PHP.pl > Forum > PHP
RubiX
Witam
Mam problem mianowicie chce stworzyc kalendarz oparty na php i mysql
Ma on twozrzyć dni i daty do konca roku zeby uzytkownik mogl sobie wejsc na dany dzien i w tym kalendarzu zapisać się na daną godzinę na wizyte. Kompletnie niewiem jak sie za to zabrać liczę na waszą pomoc z góry dziękuję winksmiley.jpg
E -dd
Jak zrobić kalendarze nie będę pisał bo masa jest artykułów oraz darmowych skryptów smile.gif Ale zapisywanie spotkać ja bym zrobił w ten sposób. Datę przekazujesz np. w linku
Kod
zapisz.php?date=12-01-2007

tworzysz bazę w takiej formie
Kod
ID|DATE|GODZINA|NAZWIA|...INNE OPCJE

Ktoś musi podać godzinę, nazwisko i inne opcje. Następnie zapisujesz wpis do bazy o tej dacie, a w panelu wyświetlasz kalendarz tylko że po kliknięciu na datę nie wyświetla się formularz a wpisy z bazy na ten dzień smile.gif
RubiX
Eee troche dziwne nie ma innego sposobu chce tak zeby w kalendarzu ktos kliknal rezerwuj i autoamtycznie wpisuje sie na ta godzine bez wypelniania formularzy
E -dd
Ale jak ktoś będzie chciał się zapisać na późniejszą godzinę, a nie będzie o tej godzinie mógł skorzystać z internetu ?
RubiX
Omg słuchaj jest strona z tabela gdzie masz data godzina ocja rezerwacja ktos sobie idzie do danej daty i klika rezerwuj na godz.12.00 co ma do tego czy ktos akurat bedzie czy nie ? chodzi mi o to jak zrobic zeby php i mysql sam wygenerowal np dzien 24 listopada 2007 jak dany klient wp[isze taki dzien ?
E -dd
Kod
$miesiace[1] = 'Styczeń';
$miesiace[2] = 'Luty';
... itp.

$i = date("m" );
$miesiac = $miesiace[$i];
$data = date("d " . $miesiac . " Y");
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.