Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Liga-Mistrzow.net
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
barteekk
Witam!

Proszę o ocenę serwisu:
http://liga-mistrzow.net

oraz forum dyskusyjnego:
http://forum.liga-mistrzow.net

Wszelkie sugestie są mile widziane, na chwilę obecną pracujemy nadal nad serwisem.

Pozdrawiam.
acztery
zmen tło i czcionka w menu u góry lekko nie czytelna a tak to ok. temat tez ciekawy.
vieri_pl
Ładne na prawdę ładne, miło się czyta, temat interesujący, wykonanie niezłe, ale tak jak napisał acztery, to tło jest do zmiany, daj jakiś gradient po całości chociażby, ale nie te okropne paski smile.gif

8/10 winksmiley.jpg

Pozdrawiam
Marusz
dla mnie bomba smile.gif ładne, czytelne, a paski sa git tongue.gif
kwiateusz
ta piłka ma być tak ucieta w połowie? tak dziwnie wyglada top uciety w polowie tlo z jakas reklama i reszta strony...
barteekk
kwiateusz: pokaż jak to wygląda u Ciebie, bo u Mnie żadnej uciętej piłki nie ma. Ucina tylko lekko tą piłkę w tle każdego newsa.

Pozdrawiam i dziękuję za dotychczasowe oceny.
Kisiol_Ent
Dobra strona, jezeli cos chce sie tutaj wytknac to chyba tylko na sile.
sf
dla mnie góra za duża, wole od razu widzieć informacje jak wchodzę, a nie, że muszę przewijać stronę by coś poczytać winksmiley.jpg bez rss trudno się czyta stronę bo mnie np. interesują tylko wybrane tematy - czytam jeśli tytuł mnie zainteresuje, a tutaj trzeba dużo przewijać by przeczytać co serwis zawiera
barteekk
sf: Postaram się, aby po lewej stronie powstała taka belka "Ostatnie newsy", gdzie będzie spis (tytułami) ostatnich newsów z odnośnikiem do nich.

Niebawem pojawi się również po lewej stronie belka: "Najnowsze publikacje". Musimy jednak jeszcze trochę z tym poczekać.

Pozdrawiam.
kwiateusz

tak to u mnie wygląda smile.gif reszta jest super smile.gif

uzywam firefox 2.0.0.1
Jabol
Mi bardzo się podoba. Jasne i przejrzyste smile.gif. Tylko zabezpiecz ankiete przed wielokrotnym głosowaniem.
barteekk
kwiateusz: Ja również używam Firefox 2.0.0.1 i wszystko wyświetla mi się poprawnie. Spróbujemy jeszcze znaleźć tego przyczynę.

Jeżeli chodzi o brak zabezpieczeń dotyczących sondy i wielokrotnego głosowania jednej osoby zgłosiłem to już naszemu programiście i niebawem powinno być ok.
siemakuba
Jestem tu: http://liga-mistrzow.net/grupa/A
Klikam na "Chelsea Londyn FC" w tabelce punktów lub tabelce Spotkań.
Ląduję tu: http://liga-mistrzow.net/druzyna/#ID_Druzyny

Ponieważ #ID_Druzyny wydaje się być nie zamienione na właściwe ID ;)

pozdr.
kwiateusz
wina adblocka... ciekawe czemu akurat ten fragment ucina...
barteekk
Witam!
Dzięki za kolejne spostrzeżenia.

Jeżeli chodzi o przypadek opisany przez "siemakuba" to chwilowo celowo nie ma odnośnika do danej drużyny - w przyszłości po kliknięciu na drużynę przeniesie do jej profilu. Mamy ukończony już ten moduł, pozostało wprowadzić dane smile.gif

Będzie to wyglądało tak:
http://liga-mistrzow.net/?page=Teams&team=15

kwiateusz: ja też nie mam pojęcia dlaczego
kwiateusz
jeszcze sugestia, w menu gdy najeżdża sie na strona główna to z lewej jest takie zaokraglenie zeby uzyskać efekt 3d, wyglada to fajnie tylko czemu tak nie jest z O serwisie pod tym jest tylko prostokąt bez zaokrąglenia z prawej (mam nadzieje że wiadomo o co chodzi...)
barteekk
Teraz powinno być OK. Sprawdź, czy na pewno chodziło Ci oto co nieznacznie w tym momencie zmieniłem smile.gif

pzdr.
Balas
Chyba jedna z najlepszych stron jakie ostatnio dane mi bylo widziec na tym forum winksmiley.jpg
Co bym zmienil:
-> efekt hover w menu (przydaly by sie jakies krawedzie, a nie tylko zmiana kierunku gradientu)
-> tlo lepiej wygladalo by chyba, gdyby bylo szare (biale) zamiast niebieskiego, przyjemniej by sie czytalo
kwiateusz
rozciągnąłeś tylko prostokąt smile.gif i teraz dziwnie wyglada bo przed najechanim jak tak jakby pół okragłe a po najechaniu kanciaste, ale o ten fragment mi chodziło
barteekk
Ok, dzięki za kolejne sugestie. Rozciągnąłem ten prostokąt tymczasowo, grunt że wiem co trzeba poprawić w przyszłości. Czeka nas jeszcze dużo pracy, ale gdy znajdzie się wolny czas wiadomo przynajmniej za co się brać smile.gif

Jeżeli chodzi o górne menu strony mogę zagwarantować, że będziemy nad nim pracować. Najwięcej sugestii na różnych forach odnośnie naszej strony dotyczy tła i menu, ew. topu. Na chwilę obecną nie przeprowadzamy niestety żadnych poprawek w kierunku ulepszenia serwisu z prostego powodu - braku czasu.
kwiateusz
przy okazji walidator pokazuje 4 błędy i to drobne mozna by poprawić winksmiley.jpg http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...mistrzow.net%2F
barteekk
Witam!

Po lewej stronie jest już belka z najnowszym newsem i ostatnio dodanym artykułem. Planuję zamienić najnowszego newsa na najciekawszego ze wszystkich newsów (z danego dnia) lub ewentualnie wylistować tam newsy z obecnego dnia.

Dodaliśmy niestety reklamy Google Adsense - chcemy oszacować na jakie korzyści finansowe możemy liczyć w związku z prowadzeniem tego serwisu. Lepsza wiadomość - reklamy w tabeli z contentem widnieją jedynie na stronie głównej serwisu. Pieniądze uzyskane z reklam przeznaczane są na pokrycie kosztów projektu (zainwestowanych), rozwój serwisu i zakup nagród do organizowanych w przyszłości konkursów. Nie zostały umieszczone one na stronie na stałe, lecz na jakiś bliżej nieokreślony czas.

Jeżeli chodzi o validator - pozostał już tylko 1 błąd (3 drobne poprawiłem), pliku generującego ten kod nie potrafiłem dzisiaj po prostu znaleźć.

Prawdopodobnie w sobotę-niedzielę ruszy już nowy dział - Drużyny, w którym opisane zostały wszystkie drużyny uczestniczące w tegorocznych rozgrywkach Ligi Mistrzów.
Turgon
Serwis fajny, był jednym z pierwszych serwisów o nodze w którym wyczytałem coś sensowniejszego niż adoracja kółka adoracji, jego członków czy obiektów tj. Barcy lub Reala biggrin.gif Byłoby super gdyby nie te wstrętne reklamy i phpbb ;/ ...
vokiel
Jestem perfekcjonistą, więc mam kilka drobnych sugesti dotyczących szczególików, które nie wpływają jakoś na funkcjonalność strony, ale zauważam takie drobnostki, mogą też zauważyć inni ;-)

Dodawanie komentarzy:

Fajnie jakby były labelki przy: "Imię lub pseudonim*:" "E-mail:" "Treść komentarza*:" aby klikając w nie od razu ustawiało kursor w odpowiednim polu tekstowym, tak wygodniej ;-)

Druga sprawa, jeśli nie podamy danych lub są one niepoprawne to informacja o tym pojawia sie na samej górze strony, tuż pod menu, a może lepiej jakby pojawiała się nad formularzem dodawania komentarza (nad tekstem "Twój komentarz").

A tak generalnie to bardzo dobra strona, podoba mi sie, na prawde swietnie zrobiona, ladna ;-)

pozdrawiam, tak trzymac !
barteekk
Witam!

Czy mógłby to ktoś ocenić jeszcze raz po dłuższym okresie? Wprowadziliśmy nieco zmian, ale zapewne jest to kropla w morzu potrzeb - tylko część najpilniejszych poprawek o których wspominaliście.

Pozdrawiam
Bartek
c3zi
Witam,

Nie widziałem poprzedniej wersji, ale ta bardzo mi sie podoba. Tematyka ok, grafika również.
Moja ocena: 9/10.
Immanuel
mi się podoba smile.gif
wygląd 9/10
kod 8/10

Stronka jest prosta, ale przejrzysta.
Szybko się ładuje.
Zrobiona została wg panującyh standardów.
Kolorki ładnie są dobrane.
Ostatnio mam z tym problem...

Nie mam większych zastrzeżeń.
Ja nie jestem znawcą, także nie przejmuj się proszę moją opinią.
Jak bym sam zrobił taką stronkę to byłbym z siebie dumny biggrin.gif
Piotrwusek
Ja mam pytanie do autora designu.

Jakim programem robił.

Pozdrawiam

PS. Czekam na odpowiedz!!
mike
Cytat(Piotrwusek @ 19.10.2007, 17:37:11 ) *
Ja mam pytanie do autora designu.
Jakim programem robił.
A jaki to ma związek z oceną?
Piotrwusek
DZIĘKI exclamation.gif!!!!
barteekk
Nie jestem autorem designu, lecz mogę Ci udzielić odpowiedzi, jednak to prawie oczywiste, że był to Photoshop.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.