Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [joomla] poprawność skryptu php
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
alex51
Witam
Jestem emerytowanym nauczycielem muzyki i prowadzę serwis muzyczny, oparty na Joomla. Wykorzystuje w nim komponent com_docman do gromadzenia i publikowania różnych materiałów muzycznych np. plików midi lub z zapisem nutowym.

Aby usprawnić procedurę aprobowania i publikowania każdego pliku wstawianego przez użytkowników korzystam ze specjalnie do tego przygotowanego komponentu. Dzięki niemu mam wgląd w tabelkę przedstawiającą aktualnie dodane nowe pliki i mogę w niej je zatwierdzać. Przynajmniej teoretycznie, ponieważ publikowanie nowych plików wymaga 2 operacji, najpierw aprobaty a następnie opublokowania. Te dwie operacje miały być "załatwione" jednym przyciskiem w tabeli: w kolumnie Status, przycisk Nie opubliko.

Za tą operację odpowiada poniższy fragment kodu php.

1. // STATUS PLIKÓW //
  2.  
  3. if($rows->published==0)
  4. {
  5.  
  6. echo"<td width='10%'><center><a href=";
  7. ?>
  8. <?php echo sefRelToAbs("index.php?option=com_docman&task=doc_publish&gid=$rows->plik"); ?>
  9. <?
  10. echo"><FONT COLOR='red'> Nie opubliko. </font></a></center>";
  11.  
  12. }
  13. else
  14. {
  15.  
  16. echo"<td width='10%'><center><a href=";
  17. ?>
  18. <?php echo sefRelToAbs("index.php?option=com_docman&task=doc_unpublish&gid=$rows->plik"); ?>
  19. <?
  20. echo"><FONT COLOR='green'> Opublikowany </font></a></center>";
  21. }

Niestety nie działa, pokazując brak uprawnień. Nie mogąc liczyć na pomoc autora w/w skryptu i mimo kompletnej ignorancji w w/w temacie postanowiłem sam zmienić skrypt z kodem php zmieniając wygląd tabelki i zamiast jednego polecenia, robiąc 2 oddzielne dla aprobaty i dla publikacji.

poniżej zmieniony kod.

1. // A K C E P T U J //
  2.  
  3. if($rows->published==0)
  4. {
  5.  
  6. echo"<td width='5%'><center><a href=";
  7. ?>
  8. <?php echo sefRelToAbs("index.php?option=com_docman&task=doc_approve&gid=$rows->plik"); ?>
  9. <?
  10. echo"><FONT COLOR='red'> aprobuj </font></a></center>";
  11.  
  12. }
  13.  
  14. // P U B L I K U J //
  15. {
  16.  
  17. echo"<td width='5%'><center><a href=";
  18. ?>
  19. <?php echo sefRelToAbs("index.php?option=com_docman&task=doc_publish&gid=$rows->plik"); ?>
  20. <?
  21. echo"><FONT COLOR='green'> publikuj </font></a></center>";
  22. }

Po takich zmianach mogę z poziomu tej tabeli akceptować i publikować każdy nowy plik klikając najpierw w akceptuj a następnie w publikuj.
Moje pytanie dotyczy tego co poprawić, aby zadziałał ten pierwszy skrypt z jednym przyciskiem do zatwierdzania i publikowania dodanego pliku.

----------------------
Pozwoliłem sobie zmienić
znacznik w temacie : )
---
~strife
strife
Problem dotyczy gotowego skryptu, przenoszę do: Gotowe rozwiązania -> Systemy portalowe i CMS'y
alex51
Nie przypuszczałem, że mój problem jest aż tak skomplikowany, że nikt nie potrafi, a może nie chce, mi coś podpowiedzieć sad.gif
tomxfm
Proponuję zaglądnąć tam gdzie siedzą szpece od Joomli, czyli na http://www.joomla.pl/forum/
Pzdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.