Jestem emerytowanym nauczycielem muzyki i prowadzę serwis muzyczny, oparty na Joomla. Wykorzystuje w nim komponent com_docman do gromadzenia i publikowania różnych materiałów muzycznych np. plików midi lub z zapisem nutowym.

Aby usprawnić procedurę aprobowania i publikowania każdego pliku wstawianego przez użytkowników korzystam ze specjalnie do tego przygotowanego komponentu. Dzięki niemu mam wgląd w tabelkę przedstawiającą aktualnie dodane nowe pliki i mogę w niej je zatwierdzać. Przynajmniej teoretycznie, ponieważ publikowanie nowych plików wymaga 2 operacji, najpierw aprobaty a następnie opublokowania. Te dwie operacje miały być "załatwione" jednym przyciskiem w tabeli: w kolumnie Status, przycisk Nie opubliko.

Za tą operację odpowiada poniższy fragment kodu php.
// STATUS PLIKÓW // if($rows->published==0) { echo"<td width='10%'><center><a href="; ?> <? } else { ?> <? }
Niestety nie działa, pokazując brak uprawnień. Nie mogąc liczyć na pomoc autora w/w skryptu i mimo kompletnej ignorancji w w/w temacie postanowiłem sam zmienić skrypt z kodem php zmieniając wygląd tabelki i zamiast jednego polecenia, robiąc 2 oddzielne dla aprobaty i dla publikacji.

poniżej zmieniony kod.
// A K C E P T U J // if($rows->published==0) { echo"<td width='5%'><center><a href="; ?> <? } // P U B L I K U J // { ?> <? }
Po takich zmianach mogę z poziomu tej tabeli akceptować i publikować każdy nowy plik klikając najpierw w akceptuj a następnie w publikuj.
Moje pytanie dotyczy tego co poprawić, aby zadziałał ten pierwszy skrypt z jednym przyciskiem do zatwierdzania i publikowania dodanego pliku.
----------------------
Pozwoliłem sobie zmienić
znacznik w temacie : )
---
~strife