sorax
1.03.2007, 17:40:40
Witam,
działam nad serwisem gearsofwar.pl - wszystko stoi na systemie joomla plus integracja z vbulletin.
Z początku ten CMS wydawal sie przyjazny i prosty, z czasem jednak wyszło wiele problemów..
Nie mam zamiaru dłużej korzystać z joomli - chciałbym zmienić silnik serwisu. Co polecacie?
Funkcje których potrzebuję, to: pisanie newsów, artykułów, rejestracja użytkowników, prawa dla użytkowników, download, galeria, ogólnie chodzi o CMS który dobrze sprawdzi się na stronie informacyjnej o grze - tu Gears of War. Potrzebuję jeszcze do tego wszystkiego forum, bądź integracji z jakimś popularnym (najfajniej gdyby był to vB). Najważniejszą kwestią w doborze systemu CMS jest układ graficzny strony, który ma zostać niezmieniony, przerobiony wyłącznie pod inny system.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
sagittariuspl
1.03.2007, 18:52:30
cmsów jest jak włosów na mej głowie, a kudłacz ze mnie tęgi. cmsa aby dopasować do swoich potrzeb, trzeba nad nim spędzić pareset godzin. najlepiej napisz swój silnik to zawsze najlepsze wyjście dla indywidualistów
sorax
1.03.2007, 20:11:43
Bardzo chętnie bym to tak rozwiązał, jednak obecnie wkraczam w tajniki języka php, przez co napisanie takiego silnika zajęłoby mi zbyt wiele czasu, a potrzebuję teraz czegoś przynajmniej na pierwszy rok
sagittariuspl
1.03.2007, 20:21:55
cmsy były omawiane nie raz, ale joomla jest wydaje mi się dobrym systemem. możną ją połączyć z popularnym skryptem forum phpBB, ale pewnie z vBulletin też tylko coś robiłeś nie tak, że nie działa (tak to zrozumiałem)
sorax
1.03.2007, 21:11:19
Mi joomla z vB działa bez problemów, integracja działa poprawnie, wszystko jest Ok.
Joomle chce zmienic, gdyz system mi zupelnie nie odpowiada.. potrzebuje czegoś bardziej intuicyjnego i prostego, jednak równie funkcjonalnego - przynajmniej w tych kwestiach o których wspomniałem w pierwszym poście
cshamoh
24.04.2007, 11:51:58
Najprawdopodbniej chcesz zmianiac Joomle bo nie jestes w stanie jej dopasowac do swoich potrzeb.
To jest naprawde dobry system, tylko trzeba mu poswiecic troche czasu i dopasowac pod siebie.
Masz racje z tym ze nie jest do konca intuicyjny, ale uniwersalne i dobre rozwiazani poprostu nie istnieja. Zawsze cos odbywa sie kosztem czegos. Jesli nie pasuje Ci to jak jest zorganizowany admin panel to inna historia a jesli brakuje Ci poprostu jakis funkcjonalnosci to zlap PHP, zakumaj konstrukcje Joomli i do roboty.
Za pol roku bedziesz mial to czego chcesz
Ribery
30.05.2007, 22:15:11
a czy Joomla jest do wykorzystania komercyjnego [strona firmowa] za free

a jak nie to co z większych cmsów
sagittariuspl
31.05.2007, 14:49:17
google -> licencja joomli i wiesz wszystko.
jeżeli bronicie się tak przed joomla zamówcie sobie wykonanie cms'a u programisty
Indeo
1.07.2007, 00:03:04
Taaaa, albo wystarczy napisanie modułu lub komponentu do mambo/joomla np. przeze mnie ;)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.