Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Alternatywny CMS dla Joomla
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
sorax
Witam,

działam nad serwisem gearsofwar.pl - wszystko stoi na systemie joomla plus integracja z vbulletin.

Z początku ten CMS wydawal sie przyjazny i prosty, z czasem jednak wyszło wiele problemów..

Nie mam zamiaru dłużej korzystać z joomli - chciałbym zmienić silnik serwisu. Co polecacie?
Funkcje których potrzebuję, to: pisanie newsów, artykułów, rejestracja użytkowników, prawa dla użytkowników, download, galeria, ogólnie chodzi o CMS który dobrze sprawdzi się na stronie informacyjnej o grze - tu Gears of War. Potrzebuję jeszcze do tego wszystkiego forum, bądź integracji z jakimś popularnym (najfajniej gdyby był to vB). Najważniejszą kwestią w doborze systemu CMS jest układ graficzny strony, który ma zostać niezmieniony, przerobiony wyłącznie pod inny system.

Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
sagittariuspl
cmsów jest jak włosów na mej głowie, a kudłacz ze mnie tęgi. cmsa aby dopasować do swoich potrzeb, trzeba nad nim spędzić pareset godzin. najlepiej napisz swój silnik to zawsze najlepsze wyjście dla indywidualistów
sorax
Bardzo chętnie bym to tak rozwiązał, jednak obecnie wkraczam w tajniki języka php, przez co napisanie takiego silnika zajęłoby mi zbyt wiele czasu, a potrzebuję teraz czegoś przynajmniej na pierwszy rok
sagittariuspl
cmsy były omawiane nie raz, ale joomla jest wydaje mi się dobrym systemem. możną ją połączyć z popularnym skryptem forum phpBB, ale pewnie z vBulletin też tylko coś robiłeś nie tak, że nie działa (tak to zrozumiałem)
sorax
Mi joomla z vB działa bez problemów, integracja działa poprawnie, wszystko jest Ok.

Joomle chce zmienic, gdyz system mi zupelnie nie odpowiada.. potrzebuje czegoś bardziej intuicyjnego i prostego, jednak równie funkcjonalnego - przynajmniej w tych kwestiach o których wspomniałem w pierwszym poście
cshamoh
Najprawdopodbniej chcesz zmianiac Joomle bo nie jestes w stanie jej dopasowac do swoich potrzeb.
To jest naprawde dobry system, tylko trzeba mu poswiecic troche czasu i dopasowac pod siebie.
Masz racje z tym ze nie jest do konca intuicyjny, ale uniwersalne i dobre rozwiazani poprostu nie istnieja. Zawsze cos odbywa sie kosztem czegos. Jesli nie pasuje Ci to jak jest zorganizowany admin panel to inna historia a jesli brakuje Ci poprostu jakis funkcjonalnosci to zlap PHP, zakumaj konstrukcje Joomli i do roboty.
Za pol roku bedziesz mial to czego chcesz smile.gif
Ribery
a czy Joomla jest do wykorzystania komercyjnego [strona firmowa] za free questionmark.gif a jak nie to co z większych cmsów questionmark.gif
sagittariuspl
google -> licencja joomli i wiesz wszystko.
jeżeli bronicie się tak przed joomla zamówcie sobie wykonanie cms'a u programisty
Indeo
Taaaa, albo wystarczy napisanie modułu lub komponentu do mambo/joomla np. przeze mnie ;)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.