Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/mysql] Pomoc w naprawieniu prostego skryptu...
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
CzarnyElo
Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Bardzo liczę na pomoc któregoś z Was...

Otóż od roku czasu prowadzę servis o grze piłkarskiej online.
Do niedawno miałem w składzie php-codera, który na potrzeby servisu stworzył skrypt o nazwie "Mini Rank". Ten skrypt polegał na tym, że ja jako admin dodawałem tam graczy, którzy po zalogowaniu mogli grać ze sobą mecze i dodawać je do tabeli samoistnie, żeby wszystko się samoistnie przeliczało. Skrypt ponad to posiadał system zaproszeń, które zostały stworzone w celu walki z oszustami, którzy dodawali fikcyjne mecze. System punktacji był bardzo prosty.
Mój problem polega na tym, że php-coder nie daje znaku życia... Niedawno stworzyłem nowego patcha do tej gry, gdzie jest nasza rodzima Orange Ekstraklasa i jest wielkie zainteresowanie ze strony graczy na rozgrywkę.

Posiadam na komputerze wszystkie pliki skryptu, oraz backup. Kiedyś mój php-coder powiedział mi, że gdybym kiedyś chciał sam odpalić Mini Rank to muszę wgrać pliki na ftp, stworzyć bazę mysql na serverze, zmienić odpowiednie dane w pliku, żeby przekierowywał na baze i wgrać backup, żeby mieć strukturę bazy. Dostałem od niego także plik reset.php, dzięki któremu mogę wyczyścić dane. Nakazał mi najpierw wyczyszczenie ręczne w phpmyadminie, a potem odpalenie tego pliku w przeglądarce po uprzednim wysłaniu go na server.

Niestety skrypt po tych czynnościach nie działa poprawnie... Nie mogę dodać zawodnika, ponieważ po dodaniu w tabeli wyskakuje puste miejsce w miejscu nicka... Nie wiem o co chodzi...

Od paru ładnych dni borykam się z tym problemem... Chciałbym zaznaczyć, że mój servis nie jest komercyjny i nie jestem w stanie zapłacić komuś za pomoc w naprawie skryptu. Ja nie oczekuję od graczy, żadnych pieniędzy za pracę i czas poświęcony dla nich i dla ich zabawy, ponieważ ta gra to moja pasja. Niestety nie mam żadnej wiedzy z php czy mysql... Potrafię tylko się zalogować do phpmyadmina w celu uzyskania jakichś informacji...

Myślę, że jedynym rozwiązaniem jest załatwienie tej sprawy z osobą chętną do pomocy na privie poprzez gg np. Wysłałbym tej osobie wszystkie pliki i wyjaśnił o co chodzi w tym skrypcie dokładnie. Ktoś, kto ma dobrą wiedzę na temat php zapewne szybko rozgryzie gdzie jest błąd...

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc, liczę na Was!
nospor
1) nie ten dzial - przenosze
2) usuwam ci podpis bo niezgodny z regulaminem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.