Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Co dalej?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kartofel
Witam!
Od około roku programuję w php oraz mysql. Napisałem kilka stron, głównie na własne potrzeby.
Jakoś nie czuję potrzeby programowania obiektowego (czytałem o tym w kilku książkach, ale nie
wiem, po co to właściwie jest worriedsmiley.gif ). W napisanych stronach starałem się wszystkie pliki jakoś
uporządkować, ale zawsze robił się 'bajzel'. Czy ktoś bardziej zaawansowany mógłby napisać tak
pokrótce na chłopski rozum do czego służy programowanie obiektowe i jakie płyną z tego korzyści?
Aaa, miałbym jeszcze jedną prośbę, czy ktoś mógłby mi udostępnić kod źródłowy jednej ze swoich
stron (chciałbym zobaczyć jak to wszystko 'układają' zaawansowani użytkownicy) - oczywiście chodzi
mi raczej o jakąś prostą stronkę z rejestracją, logowaniem itp....
Pozdrawiam i dzięki za pomoc smile.gif
Łukasz O.
code igniter i wszystko jak na tacy - nikt Ci nie musi nic udostępniać, a na stronie projektu masz piękną dokumentację

PS. poza tym jest kupa tego w sieci -> google -> oop php5 how to
kartofel
Dzięki, a czy większość średnio zaawansowanych stron korzysta z frameworków?
Ociu
http://wortal.php.pl/wortal/artykuly/php/a...towe_w_praktyce
Tak TWorzy sie silnik, który bardzo ułatwia pracę. Tak na prawdę mając elastyczny silnik, napisanie serwisu to kwietia paru dni, a nie miesiąca.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.