Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem pod ie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
rozio
Jestem nowicjuszem jezeli chodzi o uzywanie div`ow do tworzenia layout`ów. Siedziałem nad tym ze dwa dni ale w koncu prawie sie udało. Chodzi mi o takie przesunięcie pod ie:

Pod ff jest ok.
Kodu narazie nie umieszczam może to jakiś standardowy bug ie i być może będzie to zbędne.

Chodzi oczywiście o to żeby tych przesunięć nie było. Jak potrzebny kod to piszcie
mike
Wybacz sarkazm ale ...
Żeby to poprawić musisz odpalić to w Paint, popracować trochę gumką. Na koniec kilka pociągnięć ołówka i będzie ok.

Podaj kod, przecież nikt Ci tutaj nie wywróży co w nim masz.

Podejrzewam że problem jest z marginesami, bądź z błędnym przeliczaniem odległości w IE.

Kod jednak jest potrzebny smile.gif tongue.gif
shpyo
Tam gdzie jest odstęp czyli w menu i w tym gdzie są menu i treść daj w stylach dla IE margin-top: -WARTOŚĆ px;
Daj tyle pikseli aż odstęp zniknie.
Łukasz O.
nie trzeba żadnych ujemnych pikseli - IE źle interpretuje białe znaki między elementami - jeśli występują jakiekolwiek odstępy, między jakimikolwiek elementami, których nie powinno być to między te dwa elementy należy dać komentarz
  1. <!-- komentarz -->
to zmusza IE do poprawnej interpretacji kodu
rozio
Już zrobiłem:) temat można zamknąć. Użyłem overflow: hidden; i w ff pozostało ok i w ie się naprawiło:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.