Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/mysql] czas/data
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
arek88
Witam chce zrobić strone ktora odlicza czas mam problem z tym ze chce wpisac w pole date i godzine ktore wyśle do bazy dane z dniem i godzina lub dniem i doda na strone odliczanie tej ze daty czyli ile dni zostalo chce wykorzystać przy tym mysql
uli
Fajnie, że chcesz zrobić taką stronę, ale to forum służy do zadawania pytań, a takowego tu nie widzę.
_olo_1984
no kodu żadnego nie widze, a jeżeli nie wiesz jak wogóle zacząć proponuje zapoznać się z następującymi tematami: mysq->date i datetime, php->date(), mktime(), strtotime().

pozdrawiam
arek88
lepiej mnie nie denerwuj debilu wiem jak czas i date napisac i jak ja przeslac do bazy i odebrac ale nie wiem jak zrobic aby kazda data byla pod soba bo przeciez kazda data musi miec swoj odzielny kod php

---
Waż słowa kolego. Takie odzywki nie będą tolerowane. (+10% do poziomu ostrzeżeń)
Przeczytaj jeszcze raz swój post i zastanów się czy można coś z niego konkretnego zrozumieć.
Dobrym pomysłem może być wypisanie pytań w punktach, bo ze znakami interpunkcji jesteś najwyraźniej pokłócony.
~siemakuba
kossa
Dlaczego wysywasz Forumowiczów chcących Tobie pomóc?!

Najpier przeczytaj i postaraj się zrozumieć co sam napisałeś...

Cytat
Witam chce zrobić strone ktora odlicza czas mam problem z tym ze chce wpisac w pole date i godzine ktore wyśle do bazy dane z dniem i godzina lub dniem i doda na strone odliczanie tej ze daty czyli ile dni zostalo chce wykorzystać przy tym mysql

Z tego nic nie wynika, można jedynie strzelać co Ty chcesz zrobić.

Opisz dokładniej swój problem, podaj przykład kodu który nie działa itd.

Cytat
lepiej mnie nie denerwuj debilu wiem jak czas i date napisac i jak ja przeslac do bazy i odebrac ale nie wiem jak zrobic aby kazda data byla pod soba bo przeciez kazda data musi miec swoj odzielny kod php

o co Tobie chodzi z datą pod sobą?

w html'u jest znacznik <br/> ale ten pwnie znasz... i już też chciałbys mnie wyzwać... napisz dokładnie o co Tobie chodzi bo to Twoje wypowiedzi na forum są....

Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.