kontakt.php
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <HTML> <HEAD> <meta name="generator" content="WebSite PRO 4.3" /> <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2"> <META NAME="description" CONTENT="Trekker"> <META NAME="keywords" CONTENT="moje slowa kluczowe"> <META NAME="Robots" CONTENT="ALL"> <META NAME="Author" CONTENT="Macki, e-mail: matiash99@tlen.pl"> <META HTTP-EQUIV="Content-Language" CONTENT="pl"> <TITLE>serwis podróżniczy</TITLE> <base target="strona"> <STYLE TYPE="text/css"> <!-- A:hover { color: B22222 } A:link, A:visited { text-decoration: none } --> </style> <!- Skrypt ramki> <script TYPE="text/javascript" LANGUAGE="JavaScript" SRC="autoframeset.js"></SCRIPT> <LINK REL="Shortcut icon" HREF="grafika/TPD.ico"> </HEAD> <body BGCOLOR="#1399C1" text="black" LINK="#000000" VLINK="#000000" ALINK="#000000"> <!- Pole tytułu> <p align="center"> <font color="black" face="George" size="4"><b>WYŚLIJ PYTANIE</b></font></p> <?php require("phpmailer/class.phpmailer.php"); $mail = new PHPMailer(); $mail->charset = 'iso-8859-2'; $mail->PluginDir = "phpmailer/"; $mail->From = "matiash99@tlen.pl"; //admin email $mail->FromName = "z aktywniesprawni.ovh.org";//nagłówek skad $mail->Host = "smtp.tlen.pl";//adres serwera SMTP $mail->Mailer = "smtp"; $mail->Username = "matiash99@tlen.pl";//nazwa admina na poczcie $mail->Password = "moje haslo";//hasło admina do konta SMTP $mail->SMTPAuth = false; $mail->SetLanguage("pl", "language/"); $mail->Subject = "Pytanie ze strony trekker";//temat maila // w zmienną $text_body wpisujemy treść maila $text_body = "Od: ".$_POST['email']."nImię: ".$_POST['imie']."nTemat: ".$_POST['temat']."nWiadomosc: ".$_POST['wiadomosc']; $mail->Body = $text_body; // adresatów dodajemy poprzez metode 'AddAddress' $mail->AddAddress("matiash99@tlen.pl","maciej"); if($_POST['email']=="" or $_POST['temat']=="" or $_POST['wiadomosc']=="" or $_POST['imie']=="") { }else{ if(!$mail->Send()) { }else{ } } ?> <form action="?" method="post"> Podaj swoje imię<br><input type="text" name="imie" size="50"><br><br> Podaj swój adres e-mail<br><input type="text" name="email" size="50"><br><br> Temat swojej wiadomości<br><input type="text" name="temat" size="50"><br><br> Treść swojej wiadomości<br><textarea name="wiadomosc" rows="10" cols="49"></textarea><br><br> <input type="submit" name="submit" value="Wyślij"> </form> <?php ?>
Moj problem polega na tym ze i na 60free i na yoyo wyskakuje taki blad :
Bardzo nam przykro, ale e-mail nie został wysłany. Spróbuj ponownie...Language string failed to load: recipients_failedmatiash99@tlen.pl na obydwoch serwerach.
Czy wszystko jest wykonane prawidlowo ? Juz sie mecze2 dzien i niegdzie nie potrafie znalezx odpowiedzi.
EDIT 21:15
wyrzucilem wszystko z kontak.php i zastapilem to trescia ze stronki z ovh
http://60free.ovh.org/pl/support/support_g...sPhpMailer.html
oczywiscie wpisałęm moje dane i wyglada to nastepujaco
<? require("phpmailer/class.phpmailer.php"); $mail = new PHPMailer(); $mail->PluginDir = "phpmailer/"; $mail->From = "matiash99@o2.pl"; //adres naszego konta $mail->FromName = "phpMailer tester";//nagłówek From $mail->Host = "poczta.o2.pl";//adres serwera SMTP $mail->Mailer = "smtp"; $mail->Username = "matiash99@tlen.pl";//nazwa użytkownika $mail->Password = "mojehaslo";//nasze hasło do konta SMTP $mail->SMTPAuth = true; $mail->SetLanguage("en", "phpmailer/language/"); $mail->Subject = "Mail testowy";//temat maila // w zmienną $text_body wpisujemy treść maila $text_body = "Cześć, chyba phpMailer działa nn"; $text_body .= "Na zawsze Twój, n"; $text_body .= "PHPMailer"; $mail->Body = $text_body; // adresatów dodajemy poprzez metode 'AddAddress' $mail->AddAddress("mregula@poczta.onet.pl","Jurek"); if(!$mail->Send()) // Clear all addresses and attachments $mail->ClearAddresses(); $mail->ClearAttachments(); ?> wyskakuje blad: There has been a mail error The following From address failed: matiash99@o2.pl mail sent
Pomocy bardzo potrzebuje formularz kontaktowy zeby ludzie mogli na mojego maila posylac tekst oraz pliki
Dobra juz dziala, pisze rozwiazanie
adres smtp dla tlena to : poczta.o2.pl
a w nazwie usera nie wolno pisac calego adresu emial tylko poczatek w moim przypadku matiash99
EDIT
No dobrze ale teraz jak zalaczyc pliki ? Wiem ze jesli chodzi o formularz to powinieim uzyc
Ale co zrobic z kodem php gdzie mam zawarta klase phpmailer ?