Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/Mysql] Pobieranie info z innej strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Władek
Mam pytanie czy jeśli ja na mojej stronie prowadzę ligę i wyświetla mi się tabela z aktualnymi wynikami to czy ktoś na innej stronie może wyświetlac tą tabelę? Chodzi mi o taki sposób w którym nie musiał bym mu powadac loginu oraz hasła do mojej bazy danych smile.gif
Jak da się tak zrobic to prosił bym o jakieś nakierowanie co i jak o czym poczytwac itp biggrin.gif
devnul
AJAX, web services, i dostep do mysql readonly, poczytaj o tych metodach i wybierz najlepszy sposób. Ja osobiscie poleciłbym zrobienie skryptu php który zwracałby dane w odpoweiniej postaci np zserializowana tablica a skrypt na drugiej stronie pobierałby te dane czy to przez file_get_contents czy przez curl czy przez fosckopen czy jak tam sobie jescze wymyślisz obrabiał je i wyświetlał. do tego proponowałbym użycie cacha żeby zmiejszyć transfer miedzy oboma serwerami
rojmarek
Cytat(devnul @ 8.04.2007, 00:23:27 ) *
AJAX, web services, i dostep do mysql readonly, poczytaj o tych metodach i wybierz najlepszy sposób. Ja osobiscie poleciłbym zrobienie skryptu php który zwracałby dane w odpoweiniej postaci np zserializowana tablica a skrypt na drugiej stronie pobierałby te dane czy to przez file_get_contents czy przez curl czy przez fosckopen czy jak tam sobie jescze wymyślisz obrabiał je i wyświetlał. do tego proponowałbym użycie cacha żeby zmiejszyć transfer miedzy oboma serwerami

po co od razu AJAXem sypać...
ja tam bym robił uniwersalnie, XML'em ;]
devnul
toć ja tylko możliwe rozwiązania podsuwam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.