Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: EasyDrinks.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Wieviór
Pomysł na jaki dzisiaj wpadłem, na razie tylko stworzyłem projekt graficzny i myślę, czy dalej się tym bawić. Dobrej strony z przepisami na drinki dla amatorów w polskim internecie brakuje, przy dobrym rozreklamowaniu i pozycjonowaniu mógłbym to jakoś pociągnąć, tym bardziej, że zamierzam dać możliwość wstawiania (oczywiście z aktywacją moją) swoich przepisów.

Proszę o jakieś oceny samego pomysłu, grafiki i jakieś sugestie. Z góry dzięki winksmiley.jpg

http://img132.imageshack.us/img132/5673/edax2.jpg
kwiateusz
troche za brązowe, ale schludne i czyste mi się podoba, chociaż można by czymś złamać ta brązową monotonność winksmiley.jpg
babejsza
Bardzo ładne, od razu wiemy o co chodzi. Super czytelne ale może rzeczywiście przydałby się ajkiś dodatkowy akcent kolorystyczny. Chodź być może popsuje on wszystko?

Przydałoby się abyś przedstawił ten lay bez AA dla czcionek.

skala 0-10:

- czytelność - 10
- układ 10
- logika - 5 (chyba że to ma być strona dla losowych drinków - brakuje tu menu głownego, czegoś w topie (edytuję właśnie ten post, wcześniej dałem 0 bo nawet nie zauważyłem że z boku jest menu, ale to chyba niewłaściwie miejsce dla niego, tak pośród innych rzeczy ) smile.gif, jak ono będzie to będzie pełnia szczęścia )
fridek
Też mi się podoba, i też dorzuciłbym jakiś kolor. Drinki = impreza, powinno być więcej życia winksmiley.jpg
Wieviór
Kwestia dodania jakieś wariacji kolorystycznej mi się podoba, i z tym będę próbował smile.gif

Cytat(babejsza @ 21.04.2007, 23:46:09 ) *
- logika - 5 (chyba że to ma być strona dla losowych drinków - brakuje tu menu głownego, czegoś w topie (edytuję właśnie ten post, wcześniej dałem 0 bo nawet nie zauważyłem że z boku jest menu, ale to chyba niewłaściwie miejsce dla niego, tak pośród innych rzeczy ) smile.gif, jak ono będzie to będzie pełnia szczęścia )

W miejscu, gdzie teraz pokazany jest duży przepis, na stronie głównej będzie tekst, z linkami w środku i obrobiony zdjęciami. Pokazałem jakby podstronę, bo to ważniejsze w sumie winksmiley.jpg

Cytat(fridek @ 21.04.2007, 23:59:02 ) *
Też mi się podoba, i też dorzuciłbym jakiś kolor. Drinki = impreza, powinno być więcej życia winksmiley.jpg

Właśnie nie chcę nadawać imprezowego stylu, bo to może tylko zburzyć elegancję strony, przede wszystkim zależy mi na treści oprawionej w ładnym stylu. winksmiley.jpg
babejsza
To pokaż dla pełnego obrazu stronę główną (beaz AA czcionek najlepiej) smile.gif
Wieviór
Dałem Verdana'ę w tekście i dodałem taki mały akcent w tych paskach, zmieniłem też położenie menu. Pokazuję wstępną pierwszą stronę.

http://img441.imageshack.us/img441/9480/ed2xm5.jpg
nrm
nijakie.
TranceAddict
spodziewalem sie czegos lepszego po domenie, preferowalbym na takiej stronie raczej zielony, fiolet i jego odcienie (oczywiscie nie razem). nazwa EasyDrinks - mowi (a przynajmniej mi) ze zaraz zobacze jakis "soczysty" lay i logo z cytrynką biggrin.gif a tymczasem widze blade zniechecajace nawet do picia kolory. moja rada jest taka:

- po co ten AA skoro w wersji koncowej i tak go nie bedzie
- cien pod nazwą EasyDrinks wywalamy
- zmien uklad - caly prawy blok jest za szeroki, menu na góre, newsy wyzej, info o stronie gdzies na boku, albo najlepiej zrob jakis ciekawszy top i mozna to gdzies w nim ulokowac
- te koleczka w naglowkach hmmm mogą zostac ale pomniejsz je, pogrub i nie rob jednego w drugim tongue.gif chyba ze beda sie jak napisalem wczesniej gruboscia roznily
- pattern w tle mi sie podoba, ale lepiej by wygladal gdyby był w odcieniach zieleni, a kolka z lekkim gradientem

no i to tyle jak na razie. pzdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.