Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: proszę o ocenę
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
lopez86
Zrobiłem sobie stronkę coś w rodzaju wikipedii, proszę o ocenę layout'u itd - celowość strony jest taka że nie podoba mi się wygląd wikipedii. Strona vikipedia , nie zwracajcie uwagi na szybkość działania ze względu na to że podczas pierwszego uruchomienia każdej z podstron (ale tylko pierwszego ogólnie - nie dla danego użytkownika - jest aktualizowana baza danych).

Postawiłem na czytelność , prostote nawigacji i przejrzystość.

Oczywiście strona jest 100% zgodna z WC3.org html 4.01 jak również css 100% zgodności.
wert1
zielony na białym questionmark.gif?
lopez86
może u mnie inaczej wygląda niż u innych gdyż nie mam dobrze ustawionych kolorów na monitorze ale przemyslę zmianę zielonego ale na jaki questionmark.gif bo na czarny nie chce bo wtedy wszystko jest takie smutne ...
Zeman
1. w rozdzielczosci 1024 mam poziomy pasek przesuwania (FF)
2. nieczytelne wszystko jest
3. za maly kontrast miedzy czcionka a tlem (trzeba sie wpatrywac bo za jasna czcionka)
4. wyliczenia sa wycentrowane - to jest nieczytelne
5. przeszukiwarka w zlym miejscu
6. nie widac co jest linkiem. Tzn mozna sie szybko domyslec ze pomaranczowe jest linkiem, ale jak jest kilka linkow obok siebie to jakos nie mozna rozpoznac czy to jeden link czy kilka
7. jakos tak ogolnie kolorystyka mi nie lezy
8. nic nie linkuje do strony glownej

W sumie to z tej calej strony tylko tlo mi sie podoba, do czytelnosci i intuicyjnosci wikipedii daleeeeko daleeko

W kod nie zagladam.
lopez86
Spoko zostawie tło a całą resztę zmienię na nowo smile.gif

luźno luźno chłopaki - jestem zwolennikiem teorii że njbardziej budujące są krytyczne wypowiedzi, jak dokończę zmiany to napiszę i wtedy proszę o kolejne wskazówki , narazie proszę już nie komentować smile.gif
devnul
lopez86, czy Ty aby cwany nie próbujesz być? to przypadkiem dla google nie mialo być? spamem mi tu na kilometr czuć. A strona sie rozjeżdza tak jak i Zeman`owi, wygląd nie tragiczny - wykonanie od strony użyteczności - gorsze
Moli
Mi też się rozpada, a tak po za tym to jest przerobiony them do WP :/
lopez86
  1. Spam to niechciane elektroniczne wiadomości. Najbardziej rozpowszechniony jest spam za pośrednictwem poczty elektronicznej oraz w Usenecie. Zwykle (choć nie zawsze) jest wysyłany masowo.
  2.  
  3. Istotą spamu jest rozsyłanie dużej liczby informacji komercyjnych o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. Nie ma znaczenia, jaka jest treść tych wiadomości. Aby określić wiadomość mianem spamu, musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocześnie:
  4.  
  5. treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy,
  6. odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości,
  7. treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy.
  8. Masowe e-maile dzielą się na dwie kategorie:
  9.  
  10. Unsolicited Commercial Email (UCE) niezamawiana oferta handlowa, spam komercyjny o charakterze reklamowym, zakazany przez prawo polskie i dyrektywę UE.
  11. Unsolicited Bulk Email (UBE) - niezamawiana poczta masowa, maile o charakterze często niekomercyjnym, takie jak apele organizacji społecznych i charytatywnych czy partii politycznych, prośby o pomoc czy masowe rozsyłanie ostrzeżeń np. o wirusach komputerowych.
  12. Próby wprowadzenia zakazu w dyrektywie UE rozsyłania e-maili o charakterze społeczno-politycznym zostały w 2002 r. odrzucone przez Parlament Europejski wobec protestów europejskich partii politycznych i organizacji społecznych.

Devnul - definicja spamu w wikipedii jest często aktualizowana - spam a mirror to różne rzeczy (pragnę zauważyć).
Nie pisałem że layout jest od podstaw zrobiony przezemnie smile.gif , ponadto nie kumam po co piszecie jak mówiłem że4 jak bede mieć czas to pozmieniam to i tamto i napisze i wtedy prosze o jakieś odpowiedzi.

Jeszcze jedno skąd ta sugestia że próbuje być cfany ? a może jestem a nie próbuje smile.gif
Moli
Cytat
Nie pisałem że layout jest od podstaw zrobiony przezemnie

To po co do oceny dajesz plagiat ?

Co do spamu, to nie zwracałem na to uwagi. Ale spam ma różne formy, nie tylko rozsyłanie e-maili.
devnul
Cytat
Devnul - definicja spamu w wikipedii jest często aktualizowana - spam a mirror to różne rzeczy (pragnę zauważyć).
Nie pisałem że layout jest od podstaw zrobiony przezemnie , ponadto nie kumam po co piszecie jak mówiłem że4 jak bede mieć czas to pozmieniam to i tamto i napisze i wtedy prosze o jakieś odpowiedzi.

Jeszcze jedno skąd ta sugestia że próbuje być cfany ? a może jestem a nie próbuje
zdaje mi się że dobrze wiesz jaki rodzaj spamowania mialem na myśli - pomysł na "farme" stary jak świat (albo jak wikipedia tongue.gif) a jakbyś był cfany to byś się z tym tak nie obnośił - bo bana (od googli np) zarwać w miare łatwo winksmiley.jpg
Kreton
Wygląda prawie identycznie jak ten z WordPressa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.