mam w bazie 2 tabeli:
Tabela 1: budowaofert (przechowuje nazwy ofert)
id | nazwaOferty
itd.
Tabela 2: wybraneoferty (przechowuje powiązania userów z ofertami)
id_pracownik | wybraneOferty
itd.
W tabeli nr 2 (wybraneoferty) w kolumnie wybraneOferty przechowywane są ID ofert z tabeli budowaofert, z tym, że każdy user może mieć wybraną jedną, lub więcej niż jedna ofertę, poszczególne oferty są zapisywane w kolumnie wybraneOferty i rozdzielane przycinkiem.
Teraz chcę wykonać do bazy zapytanie, które:
1. pobierze mi wszystkie oferty z tabeli budowaofert i wygeneruje mi z tego listę ofert z checkboxami do odhaczenia
2. pobierze mi wszystkie WYBRANE przez konkretnego usera oferty (pobierając je z tabeli wybraneoferty i kolumny wybraneOferty) i, co ważne, WSTAWI CHECKED W CHECKBOXACH TYCH OFERT, ID KTÓRYCH ZNAJDUJĄ SIĘ W KOLUMNIE wybraneOferty tabeli wybraneoferty.
Robie takie zapytanie:
<?php foreach($wybranePrzezUsera AS $wybrane){ $checked = ' checked'; } else{ $checked = ''; } } printf('<INPUT TYPE="checkbox" name="charPracy[]" value="%s" class="no-input"'.$checked.'>%s<BR>'."rr", $row["id"], $row["nazwaOferty"]); } ?>
Działa, ale zaznacza mi tylko ostatniego checkboxa, czyli np jak pobieram dane i
d_pracownik = 2, to odhacza mi tylko ofertę nr 11, a jak pobieram id_pracownik =
3, to odhacza mi tylko 15

Co robię nie tak?