Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: moje produtky na stronie kontrahenta
Forum PHP.pl > Forum > PHP
marrrecki
Witam.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć w jaki sposób wyświetlić na stronie kontrahenta wybrane przeze mnie produkty? Powiedzmy, że chcę żeby wyświetliło u niego na stronie 3 produkty zawiarjące nazwę, foto i cenę.
Ma ktoś jakiś pomysł?
kwiateusz
może umieszczasz jakiś plik na swoim serwerze który pobiera produkty skąd tam chcesz i generuje jakiegoś xmla, a kontrahent pobiera to co wypluwa Twój plik, obrabia i wstawia na stronę.

albo zamiast xmla, gotowy kod html albo czysty tekst..
marrrecki
myślałem oczyms takim co wykorzystuje np. stat4u. Wstawia się tylko kawałek kodu js u siebie na stroce i pokazuje się obrazek z ich logo.BUT HOW?
rojmarek
Cytat(marrrecki @ 1.05.2007, 06:53:16 ) *
myślałem oczyms takim co wykorzystuje np. stat4u. Wstawia się tylko kawałek kodu js u siebie na stroce i pokazuje się obrazek z ich logo.BUT HOW?

no w JavaScripcie winksmiley.jpg
klient dostaje kod ładujący skrypt JS, ktory Ty wczesniej przygotowałeś ;]

taki najprostszy Twój kod to będzie (zapisujesz w pliku u siebie na serwerze)
document.write('to jest kod pobrany z <b>innej strony</b>');

klient wrzuca u siebie na strone
<script language="javascript" src="http://www.twoja_strona.pl/upload.js"></script>
Fixus
jak chcesz to rozszeżyć to możesz zrobić tak, że info o zdjęciach trzymasz w bazie a w tabeli jest pole typu enum(0, 1) (załóżmy że to po enum nazywa się status).

Potem wysyłasz kontrahentowi kod...gdzie jest kwerenda wyciągająca wszystkie zdjęcia WHERE status ='1'
Zakładając, że nazwa zdjęcia to zdjecieX.jpg (np. jpg) to dzięki pętli wyrzucisz wszystko na strone smile.gif
rojmarek
Cytat(Fixus @ 1.05.2007, 07:33:03 ) *
jak chcesz to rozszeżyć to możesz zrobić tak, że info o zdjęciach trzymasz w bazie a w tabeli jest pole typu enum(0, 1) (załóżmy że to po enum nazywa się status).

Potem wysyłasz kontrahentowi kod...gdzie jest kwerenda wyciągająca wszystkie zdjęcia WHERE status ='1'
Zakładając, że nazwa zdjęcia to zdjecieX.jpg (np. jpg) to dzięki pętli wyrzucisz wszystko na strone smile.gif

nie do końca rozumiem Twój pomysł... chcesz klientowi udostępnić dostęp do bazy? aby sie połączył i pobrał te info o zdjęciach...?
Fixus
nie...ty mu wysyłasz tylko kawałek kodu który pobierze info o wszystkich aktywnych zdjęciach. a sam w bazie możesz sobie w bazie ustawić które zdjęcia mają być aktywne które nie
marrrecki
Cytat(rojmarek @ 1.05.2007, 09:23:28 ) *
no w JavaScripcie winksmiley.jpg
klient dostaje kod ładujący skrypt JS, ktory Ty wczesniej przygotowałeś ;]

taki najprostszy Twój kod to będzie (zapisujesz w pliku u siebie na serwerze)
document.write('to jest kod pobrany z <b>innej strony</b>');

klient wrzuca u siebie na strone
<script language="javascript" src="http://www.twoja_strona.pl/upload.js"></script>

dzięki wilekie. o to mi chodziło
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.