Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Czemu się nie otwiera?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gladiatus
Witam. Mam problem. Jeśli mam jakiś skrypt PHP i chce go obejrzeć na komputerze, odpalam go w przeglądarce i.... widzę brak efektów sad.gif za to kod źródłowy tak sadsmiley02.gif Co zrobić żeby móc oglądać skrypty PHP na komputerze? Jak zgram na serwer to wszystko jest dobrze. Proszę o pomoc
kwiateusz
a nie wpadłeś na to żeby zainstalować jakiś serwer na swoim komputerze z obsługą php? tak sam w sobie pliki php to tylko tekst, a żeby działał to trzeba interpreter :] polecam wamp, xampp
MacPain
Musisz mieć np. zainstalowany server apatcha i php np. 5.0 na swojej stacji.
Gladiatus
sad.gif no zainstalowałem Krasnala i php 5.0coś tam i nadal nie działa. Apache miał być razem z PHP ale coś poszło nie tak sadsmiley02.gif
strife
Co poszło nie tak, mamy się domyślać, jakie błędy masz u siebie i jak reaguje serwer na pliki php ? Uruchomiłeś serwer? Czy po wpisaniu w adres przeglądarki localhost wyświetla Ci się jakaś strona? Czy po stworzeniu pliku z rozszerzeniem php, z zawartością:

1. <?php
  2. ?>

Wyświetla Ci się coś?

Pozdrawiam i przenoszę na Przedszkole
Gladiatus
Próbowałem jeszcze z WebServ i jak chce uruchomić serwer to pisze że serwer nie mógł zostać uruchomiony i nie można uruchomić Apache sadsmiley02.gif
Petermechanic
jaka masz Skype'a, musisz go wyłączyć. Inne programy "siedzące" na porcie 80 też(oprócz przeglądarek winksmiley.jpg )
kamil9091
jaki amsz system ?

ale ludzie to maja problemy(moje etz sa fajne biggrin.gif).....

ja mam WebSerw

uruchamiam
wpisuje katalog z ktorego ma czytac skrypt

adres jaki ma byc w przegladarce - np. localhost(standardowy)

i klikam prawym na ikone WebSerwa kolo zegara > "wejdz na strone glowna - czy jakos tak"

i dziala smile.gif
Gladiatus
Dzięki Wam wszystkim za pomoc biggrin.gif Kamil- jesteś geniusze, smile.gif wyłączyłem skype i już teraz działa :roll2:
kamil9091
hmmmmm................

a co ja zrobilem ?

PS: a co do tego portu 80

to WebSerw mozna ustawic na dowolnym porcie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.