Mam nadzieję, że zrozumiecie mnie i nie zostane od razu wywalony

Mam taki kłopot:
Handluję na Allegro wraz z żoną. Często zmieniamy zdjęcia - ze względu na duze zróżnicowanie wzorów. Po prostu jeden sie sprzedał i w miejsce zdjęcia na serwerze, wstawiam inne. Jak wiadomo aukcje na Allegro - po pierwsze pozwalają tylko na html i ew css , po drugie - jak sprzeda się jedną rzecz na aukcji, nie ma mozliwości edytowania kodu. Ja sobie zdjecia zmieniam bez kłopotu, ale właśnie żona nie bardzo chce to połapać, a mnie czasem nie ma, żeby to zrobić. I chodzi mi po głowie taki pomysł:
Stworzyć galerię zdjęć na oddzielnej stronie www.jakistamadres.pl ale w php - forma bardzo okrojonej galerii. Wystarczy, żeby były widoczne zdjęcia np 400x400, bez opisów, komentarzy itp. Myślę o php, bo wówczas mozna by było w prosty sposób uzupełniać lub zamieniać zdjęcia - button "wybierz" i z dysku siup na serwer. Lub też wrzuciłbym wszystkie fotki i żeby np zaznaczać "ptaszkie", które mają się świecić. Ew, z listy rozwijalnej pod każdym zdjęciem, jaka ma być pozycja w galerii.
Teraz w wyniku otrzymałbym kod html, który wyswietlany jest w przeglądarce i po wklejeniu w treści aukcji, miałbym galerię, która zmienia się wg tego co jest w galerii, w której mam mozliwość zmian.
Przepraszam, że tak opisałem to obszernie, ale mam nadzieję, że zrozumiale. Będę naprawdę bardzo zobowiazany za podpowiedź - czy to wogóle jest możliwe, jak mozna coś takiego zmajstrować lub jaki skrypt mozna wykorzystać. Nie zanm sie jeszcze na php aż tak, ale staram się cały czas uczyć.
No i oczywiście ogromnie z góry dziękuje za pomoc