Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql][html]zmiana koloru w trakcie wykonywania pętli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Oscar_83
mam taką pętle i chciałbym aby dane zmiennej data, napis kolejka i dane zmiennej kolejka miały kolor czcionki biały a już reszta normalnie czarny, próbowałem wstawiać pomiędzy <br> i <b> <font color=""> ale wywala mi błąd, że brakuje średnika lub przecinka, próbowałem także wyłączyc php dać font color="" i wtedy błędu nie wywala ale koloru nie zmienia.
  1. <?php
  2. $i = 0;
  3.  
  4. while ($row = mysql_fetch_array($results)) {
  5. if ($i % 4 == 0) {
  6. echo "<br><b>";
  7. echo $row['data'];
  8. echo "&nbsp &nbsp ";
  9. echo "kolejka ";
  10. echo $row['kolejka'];
  11. echo "<br></b>";
  12. }
  13. echo "&nbsp &nbsp &nbsp $nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp $nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp $nbsp ";
  14. echo $row['druzyna_a'];
  15. echo " - ";
  16. echo $row['druzyna_b'];
  17. echo "&nbsp &nbsp &nbsp ";
  18. echo $row['wynik_a'];
  19. echo " - ";
  20. echo $row['wynik_b'];
  21. echo "<br>";
  22. $i++;
  23. };
  24. ?>
sticker
poczytaj co to css

poza tym poczytaj ogólnie o htmlu i php bo jak patrze na twarde spacje to słabne
barat
Dokładnie - nadawaj elementom tabeli klasy i formatuj w CSS ...
W kodzie HTML strony nie powinieneś formatować tekstu ani innych elementów smile.gif
Tak robiło się ... wiele lat temu tongue.gif
Oscar_83
do stickera
To co nie mogę używać twardych spacji jak chce przesunąć całą kolumnę w prawo? jak nie chcesz pomagać to lepiej wcale nic nie pisz i nie zaglądaj na to forum, bo jest to forum o nazwie "przedszkole" sama nazwa coś już chyba mówi. Jestem bardzo początkujący i jak coś daje mi takie efekty jakie bym chciał to tak właśnie robie (chodzi tu o te twarde spacje, które ustawiają mi kolumne tak jak ja chce).
barat
zamiast twardych spacji rozsuwających kolumne po prostu ustawiłbyś żądaną szerokość przez CSS ... twarde spacje nie są dobrym rozwiązaniem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.