Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PYTANIE < COŚ DLA MATEMATYKÓW : DO CZEGO PRZYDADZĄ MI SIĘ
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
aduko
DO CZEGO PRZYDADZĄ MI SIĘ W PRZYSZŁOŚCI WIELOMIANY
Właśnie, oczekueje obfitych odpowiedzi laugh.gif
PMadej
czy tobie sie przypadkiem fora nie pomylily??
Fo
eee... no wlasnie moze i mi ktos na to odpowie ? bo dostalem z tego laske... niewiem.. ale jakos nie wchodzi mi to .. a u mnie w szkole jada z programem jak pogieci... sad.gif
FiDO
poczekajcie az dojdziecie do rownan rozniczkowych aaevil.gif
Seth
Ja zawsze sobie tlumaczylem to tak: do zdania egzaminow winksmiley.jpg
rzseattle
Cytat
Ja zawsze sobie tlumaczylem to tak: do zdania egzaminow winksmiley.jpg

cos w tym jest smile.gif

heh a wielomiany w moim przypadku nadaja sie doslownie to wszystkiego np do interpolacji ktora ma zastosowanie w ukladach sterowania robotami smile.gif (Metody Numeryczne + Uklady sterowania RULEZ )
aduko
heh, a ja mam napisać wypracowanie na 1,5 strony A4 czciąnką 12 smile.gif ,no doczego mągą sie przydać? Może ktoś studiuje infe? I mu się przydają?
Paul
Cytat
DO CZEGO PRZYDADZĄ MI SIĘ W PRZYSZŁOŚCI WIELOMIANY
Właśnie, oczekueje obfitych odpowiedzi laugh.gif

Do zaliczenia I gim tongue.gif snitch.gif
.dragonfly
moja sugestia na tego typu rzeczy ktore przydatne beda przez 15 minut po klasowce to ZZZ (Zakuc Zaliczyc Zapomniec) 8) I tak nie bede zdawal matematyki tylko informatyke biggrin.gif
spenalzo
Cytat
(...) to ZZZ (Zakuc Zaliczyc Zapomniec) 8) (...)

kolego.. to już nie modne tongue.gif
ZZZZ - Zakuć, Zaliczyć, Zapomnieć, Zapić biggrin.gif
.dragonfly
Cytat
ZZZZ - Zakuć, Zaliczyć, Zapomnieć, Zapić

I tu takze pomylka biggrin.gif. Powinno byc
ZZZZZ - Zakuć, Zaliczyć, Zapomnieć, Zabalowac, Zapić
Zepco
Zaczepiście Zamieszaliście Z Zet biggrin.gif
Sir Blade
Cytat
Cytat
ZZZZ - Zakuć, Zaliczyć, Zapomnieć, Zapić

I tu takze pomylka biggrin.gif. Powinno byc
ZZZZZ - Zakuć, Zaliczyć, Zapomnieć, Zabalowac, Zapić

takze pomylka

ZZZZZZ - Zakuć, Zaliczyć, Zapomnieć, Zabalować, Zapić, Zad...yć

smile.gif
rachwal
poczytaj sobie o wielomianach interpolacyjnych -- poza tym pol Cormena jest o wielomianach smile.gif
gdyby nie wielomiany to jak policzylbys sobie zlozonosc swoich algorytmow :?:
GeoS
Cytat
moja sugestia na tego typu rzeczy ktore przydatne beda przez 15 minut po klasowce to ZZZ (Zakuc Zaliczyc Zapomniec) 8) I tak nie bede zdawal matematyki tylko informatyke biggrin.gif

Jesli wiazesz swoja przyszlosc z "informatyka", to zycze powodzenia w dostaniu sie na jakakolwiek renomowana uczelnie bez znajomosci wielomianow. To jest pierwsza powazna stycznosc w "realnym" swiecie z tym zagadnieniem.
Nastepnym beda prosciutkie wielomiany ze wspolczynnikami rzeczywistymi, a ktorych niewiadome beda stanowily liczby zespolone, .... i tak w miare czasu dochodzimy do naprawde zlozonej matematyki (pozwole sobie wymienic tylko czesc "ciekawszych" przedmiotow): Algebra liniowa i geometria analityczna, Teoria obwodow elektrycznych, Metody optymalizacji oraz wiele wiecej.
Temat woda.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.