Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prawo
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
pagolik
Yo ! Wpadlem na pomysl zeby utworzyc nowa grupe o nazwie prawnicy albo jakos tak i utworzyc nowy dzial ,, Prawa,, albo jaks tak i tak uzytkownicy by pisali posty o tresci prawnej. Np. ,,Stworzylem grafike - Jakiem mam prawa, co jak mi ja ktos ukradnie,, itp. to samo ze skryptami i innymi ... Co wy na to questionmark.gif

PS. W tej grupie by musili byc ludzie ktorzy maja pojecie o prawie, znaja kodeksy, regulaminy i inne rzeczy ktora sa do tego potrzbne.
eS...
moze bede sie mogl przydac bo kiedys bawilem sie kodeksem (jako hobby) rolleyes.gif
spenalzo
Oczywiście najlepiej żeby to byli studenci prawa i żeby za darmo to robili?? aaevil.gif laugh.gif
Mikoj
Bardzo dobry pomysł... biggrin.gif
orson
witam ...

prawnicy questionmark.gif za darmo questionmark.gif chcialbym to zobaczyc rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif bardzo bym chcial ....

cya
PMadej
php i większość pochodnych jest open source i free, większość pisze kod open source, a jeśli chce go chronić niech sobie zainstaluje darmową aplikację PHPCoder i dekoder do tego MMCache. Oba firmy Turck i po problemie.
W związku z tym, że polskie prawo jest dziurawe jak sito, a w temacie informatyki szczególnie, taki dział będzie martwy bo i tak mało będzie się dało zrobić w tym temacie.

I do tego jak orson napisał ... znasz prawnika który za darmo coś dla Ciebie zrobi questionmark.gif (pomijam takiego z najbliższej rodziny) Ja nie znam...
pagolik
Heh, a Moderatoromm albo Opiekuna placa za pilnowanie porzadku na forum questionmark.gif JA tylko propnowalem tongue.gif
DeyV
hmm. Jest to na pewno ważny temat, o którym niestety, za żadko mówimy na tym forum. Nie wydaje mi sie jednak, by pomysł z stworzeniem nowej grupy był trafiony. Dlaczego?
Ponieważ grupy tworzy sie po to, by nadać im jakieś określone prawa, nie po to, by pisały na określony temat.
Lepiej byłoby np. wprowadzić zasadę, na mocy której wszystkie tamaty związane z prawem i jego okolicami trafiały na hydepark z prefiksem np. [P. prawna] (pomoc prawna) co pozwoliłoby na łatwiejsze przegladanie tychże tamatów.
scanner
Cytat
Lepiej byłoby np. wprowadzić zasadę, na mocy której wszystkie tamaty związane z prawem i jego okolicami trafiały na hydepark z prefiksem np. [P. prawna] (pomoc prawna) co pozwoliłoby na łatwiejsze przegladanie tychże tamatów.
DeyV... to są pobożne życzenia. 99% ludzi tutaj ma w dupie (zaraz za trzeciem zakrętem) wszelkie zasady i ustalenia i jedyne co potrafią, to pisać tytuły postów "Pomocy"... Przecież każdy wątek powinien być oznaczany czytelnie.. a jest? Nie....
DeyV
sad.gif
spenalzo
Cytat
sad.gif

patrycjusz
hmm... jako osoba od kilkunastu miesięcy ścisle współpracująca z licząca się na rynku kancelarią prawniczą i mając kilku przyjaciół po UW i UJ(wydz. prawa z którymi zdarza mi sie długo rozmawiać na różne tematy) powiem wam tak:
1. większość osób jak zada pytanie odnośnie jakiegokolwiek aspektu prawnego jego problemu i odpowiedź na jego pytanie będzie sprzeczna z tym co owa osoba chciała uczynić to i tak nie zastosuje się do owych porad i uczyni swoje (mowię tutaj o sytuacjach nieuczciwych w celu osiągniecia korzyści),
2. większośc prac wykonywanych przez większość młodych programistów i tak nie zostaje zabezpieczona umowami o przeniesienie praw majątkowych (w tym temacie jest najwiekszy "bug") i wydaje mi sie że tutaj napewno przydałoby się takie forum,
3.nie jest aż tak ciężko zgromadzić grupę prawników którzy chętnie zajeliby się takową pomocą,
4. i chyba najważniejsze to to że mało kto wie jak wyglądają a tym bardziej szanuje przepisy prawa majątkowego do dzieła w polsce,
Więc jeżeli ktoś się podejmie wysiłku stworzenia takiej grupy a nawet forum to ja podpisuje się pod tym obiema rękoma i wyrażam chęć pomocy i wsparcia z mojej strony a także moich przyjaciół i znajomych.
Pozdrawiam patS.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.