Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [design] http://www.freesbeportfolio.yoyo.pl/
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
freesbe
Witam,
jeszcze jedna prośba - po krytykujcie troszkę tą stronę: http://www.freesbeportfolio.yoyo.pl/ (ale tym razem chodzi o design). Nie jest to może coś powalającego, ale grafik ze mnie żaden tongue.gif smile.gif A i od razu prosiłbym o konkrety - co jest nie tak i co należałoby zmienić winksmiley.jpg
Z góry dzięki winksmiley.jpg
Daimos
Witam
jak dla mnie przesadzone cienie zdrowo winksmiley.jpg
ten rysunek po prawej, nie wiem co to, bloki? wogole nie pasuje
klawiatura w kiepskiej jakosci - wiem ze specjalnie, ale np. jej gorna czesc... linia po skosie, piksel na pikselu
phpion
Jak dla mnie to strona leży zarówno pod względem graficznym jak i kodowym.
Graficznie nie podobają mi się te cienie oraz ogólnie cały wygląd. To w prawym dolnym rogu to chyba serwery - nie pasują. Klawiaturka, jak zaznaczył my_salsa również kiepska.
Kod:
- menu powinno być w postaci listy
- elementy w CV również mogłyby być jako lista
- <style> w body :|
- czemu nie używasz po prostu polskich znaków tylko encji?
- zastosowanie Ajaxa jako obsługa podstron również do mnie nie przemawia...
Kiepsko...
freesbe
oczywiście popracuje nad brzegiem klawiaturki oraz cieniami winksmiley.jpg Nad kodem również popracuję, ale AJAX-a i tak zostawię tongue.gif serwerki tez usunę skoro nie spotkały się z akceptacją sad.gif
Jeszcze jakieś zmiany wykonać ;>
JaRoPHP
Dla mnie troszkę za ciemne - dodałbym "życia" na tej stronce.
Włączyłem stronkę (przypadkowo) bez obsługi JS i ... się rozczarowałem. Czy rzeczywiście dla tak prostego projektu jest potrzeba użycia JS (czy tez AJAX-a). Technologie te powinny ułatwiać przeglądanie stron, a nie utrudniać.

Masz znaczek W3C XHTML 1.0 - ale walidacja nie przebiega pomyślnie:
Cytat
Below are the results of checking this document for XML well-formedness and validity.
1. Error Line 147 column 58: required attribute "rows" not specified.
<textarea id="body_con" onclick="this.value = '';">Treść</textarea>

The attribute given above is required for an element that you've used, but you have omitted it. For instance, in most HTML and XHTML document types the "type" attribute is required on the "script" element and the "alt" attribute is required for the "img" element.
Typical values for type are type="text/css" for <style> and type="text/javascript" for <script>.

2. Error Line 147 column 58: required attribute "cols" not specified.
<textarea id="body_con" onclick="this.value = '';">Treść</textarea>
freesbe
Poprawie również te błędy winksmiley.jpg Dzięki za pomoc smile.gif
deirathe
Strona ma dwie zbyt mocno kontrastujące barwy, czerń i biel nie ma żadnego koloru który mógłby stanowić jakieś przejście lub wprowadzić troszkę życia- ogólnie ten design umiera w oczach i szczerze nie zaciekawia niczym. Witryna z która ma ala pływającą ramkę (czyt. div ze scrollem) to trochę w złym smaku, nie sądzisz? Żadnych ambitniejszych elementów graficznych również się nie dopatrzyłem na witrynie. Co do ajaxa- może być:P...
Jak sam napisałeś, cytuje: "(...)ale grafik ze mnie żaden".

Sorry że tak ostro ale szczerze, bez urazy. Pozdrawiam smile.gif

P.S - o poziomie języka ang "indermediate" nie słyszałem- popraw babola bo Ci nikt nie uwierzy że znasz ang:P

P.P.S u mnie na rozdziałce 1200x1024 jest pusto i strona wyglada jakby byla poucinana:?
freesbe
Wasza krytyka sprawiła że będę się musiał wziąć ostro do roboty ]:-> Jeszcze raz dzięki smile.gif
deirathe
Proszę bardzo, do usług biggrin.gif
freesbe
A może coś takiego by mogło być?? biggrin.gif
http://www.freesbeportfolio.yoyo.pl/projekt.jpg
Joachim Peters
Może spróbuj coś z jaśniejszym tłem, bo wszystko takie ciemne smile.gif Może lepszym rozwiązaniem będzie dla Ciebie pobawienie się css'em i zrobienie prostszej ale bardziej przejrzystej strony?
Turgon
Tutaj wg mnie błędem jest za duża szerokość. Zwęź do buttonów i zobacz jak się zmienia na lepsze winksmiley.jpg

P.s.
Kurka, literówka!
freesbe
trochę rozjaśniłem i zmniejszyłem smile.gif
http://www.freesbeportfolio.yoyo.pl/projekt2.jpg
Joachim Peters
Nie pasuje mi ten cień i za dużo tych wzorków.
Turgon
Za dużo pasków! Pamiętaj paski nie są fajne! PAMIĘTAJ!
freesbe
Proszę - bez cienia i opacity pasków ustawione na 5% winksmiley.jpg
http://www.freesbeportfolio.yoyo.pl/projekt3.jpg

Mam nadzieje, że może tym razem "przejdzie" i nie będę musiał całkowicie wyłączyć moich paseczków biggrin.gif
Kildyt
Ucz się to może kiedyś twoje design-y będą na poziomie.
Na razie wyczuwam niski poziom twoich umiejętności.
Niższy od moich (halo? czy to wogóle możliwe ? biggrin.gif ).

Zrób z 8 designów, ale przyłóż się do nich i wyćwiczysz sobie wprawę, chociaż trochę.

Rób to co robisz, a kiedyś będziesz tworzył piękne rzeczy.
Pozdrawiam.
freesbe
@Kildyt
człowieku ja dopiero drugi dzień bawię się photoshopem winksmiley.jpg Z założenia jestem programistą tongue.gif
Aczkolwiek co nas nie zabije to nas wzmocni, więc jeszcze trochę poświęcę grafice... :/ winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.