Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: DNS'y..?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
goku02
wlasciwie to nie o apachu, lecz nie wiem gdzie wsadzic ten temat. mniejsza z tym. mam taki oto problem - otoz niektorzy uzytkownicy korzystajacy z 'dobrodziejstwa' SDI nie moga dostac sie na moja strone [404 wywala] - gtapoland.com. ktos mi mowil, ze wynika zo z zadkosci odsiwezania bazy DNS przez telekomune czy jakos tak.
powiedzcie o co tu dokladnie chodzi? jak temu zaradzic?
dzieciol4
Witam!
Na pewno nie zalezy to od DNS. A jak myslisz czy SDI jest wolniejsze od modemu?? A ludzie korzystaja... Ale tak powaznie to powinienes przejrzec kontenery w apachu ktore sa odpowiedzialne za rewrite albo redirect bo moze tam jest namieszane. Zrob to i powiedz czy sie poprawilo jak nie pokombinujemy dalej biggrin.gif
adwol
Cytat
Na pewno nie zalezy to od DNS

Chyba akurat w tym przypadku zależy. Sprawdziłem to z TPNetu i z innej sieci i o ile odpowiedź od DNSa obsługującego tą domenę w tej drugiej sieci była zawsze natychmiastowa, to w sieci TPSA bywało różnie. Czasami nie było w ogóle odpowiedzi, czasami była mocno opóźniona, a czasami pojawiała się normalnie. Biorąc pod uwagę, że serwer stoi gdzieś w Houston w USA to może być rzeczywiście różnie z dostępem.

Zastanawia mnie tylko dlaczego użytkownicy dostawali błąd 404. Sugeruje to, że jednak udało się połączyć z serwerem, ale może to było tylko jakieś dziwne proxy.
dzieciol4
Hmm no wlasnie wzialem pod uwage ten blad piszac Ci ze to nie dns... Wiesz nie wiem teraz moze powinienes przestac korzystac z tpsa smile.gif . Sorki ale Ci chyba nie pomoge bo nie wiem czego to moze byc przyczyna...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.