Witam,
prosze o ocene mojego skryptu sluzacego do przegladania plikow i folderow np. prowadzonego projektu. Co prawda istnieje wiele podobnych skryptow, jednak nie wzorowalem sie na zadnym tylko chcialem napisac wszystko od poczatku. Moze nie jest zbyt uzyteczny (napisalem go dla siebie), jednak interesuje mnie opinia bardziej zaawansowanych uzytkownikow na temat tego czy kod jest poprawnie napisany.
Technologia : PHP5.
Srodowisko testowe : Linux Fedora Core 4, PHP 5.1.4, Apache 2.2.2, Mozilla Firefox 2.0 (niestety nie posiadam Windowsa i nie moglem sprawdzic czy skrypt bedzie dzialal na tym systemie).
Lokalizacja : http://rapidshare.com/files/44382578/filemanager.zip.html (niestety nie posiadam serwera, na ktory moglbym wgrac skrypt w zwiazku z czym pelne zrodla udostepniam na RapidShare).
Konfiguracja: w pliku config.php nalezy zmienic zmienne :
$projectPath - odowiada za katalog, wewnatrz ktorego bedziemy mieli mozliwosc przegladania plikow/folderow
$basePath - adres, pod ktorym zainstalowany jest skrypt
Uwagi: dostęp do trybu administracyjnego : index.php?action=admin , domyslne dane : admin/admin.
Prosze o konstruktywna krytyke dotyczaca kodu PHP a nie xHTML/CSS, gdyz te drugie nie jest moja dobra strona.