Mam problem z wyciągnięciem z tablicy każdego numera i za pomocą niego rekordu z bazy. Może wytłumacze bardziej obrazkowo

W cookies mam "koszyk" a zawartość jego 12|32|456|667|90|5|2
teraz chcę aby skrypt rozdzielił każdy numer i zastosowałem tablice.
No i teraz największy problem jak teraz wyłuskać po koleji każdy numer aby z bazy dane rekordy wyświetlić?
<?php //pobierasz do tymaczasowej zmiennej zawarość ciastka "koszyk" $_cookie=$_COOKIE['koszyk']; //dopisujesz do zmiennej wartość: |abc|def|ghi $_cookie.='|abc|def|ghi'; //wysyłasz ciastko "koszyk" o nowej treści (stare ciastko zostanie nadpisane) ?>
A to co widze

Kod
Array ( [0] => [1] => 34 [2] => 12 [3] => 786 [4] => 56 [5] => 44 [6] => 12 [7] => abc [8] => def [9] => ghi [10] => abc [11] => def [12] => ghi [13] => abc [14] => def [15] => ghi [16] => abc [17] => def [18] => ghi [19] => abc [20] => def [21] => ghi ) |34|786|56|44|12|abc|def|ghi
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/balor/domains/balor.xvo.pl/public_html/test/index.php:11) in /home/balor/domains/balor.xvo.pl/public_html/test/index.php on line 21
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/balor/domains/balor.xvo.pl/public_html/test/index.php:11) in /home/balor/domains/balor.xvo.pl/public_html/test/index.php on line 21