Mam taki oto kod:
<?php $nazwa = "../newsy.txt"; $i=0; $i++; } $nazwa = "../newsy.txt"; $k=1; $end=$edytuj; { if ($k>=$edytuj) { if ($k<=$end) { $zmien=$myLine; }; }; $k++; } $nowe = "<span class="datan">".$dataqw."</span><span class="tytuln">".$tytulqw."</span><span class="trescn">".$trescqw."n"; $nazwa="../newsy.txt"; #_______________________________________________________________________________
__ $zmienne=$dataqw."n".$tytulqw."n".$trescqw."n"; $dataaa = $wszystkooo[$edytuj*3-3]; $tytulll = $wszystkooo[$edytuj*3-2]; $tresccc = $wszystkooo[$edytuj*3-1]; $razemstare=$dataaa."n".$tytulll."n".$tresccc."n"; $nazwazz = "../newsy_z.txt"; ?>
mam z nim kilka problemów- może tak na szybko (wiem, że jest to pewnie mało praktyczny kod, bo nie znam php i składam co mi się uda) co ten kod robi, mianowicie część do linii sprawia, że zawartość danej linii w pliku tekstowym jest zmieniona i zapisana (wcześniej odczytana), w drugiej części to samo, co prawda trochę inaczej są te treści sformatowane ale to nieważne, sprawa wygląda tak, że w pierwszej części, nie wiem czemu, przy zapisie (zmienne z treścią przesyłane są przez formularz na innej stronie), w przypadku gdy nowe dane są "krótsze" od poprzednich te starsze, a w każdym razie część pozostaje (można by to określić takim wzorem dla zrozumienia, że zostaje x znaków = stara część - nowa część (oczywiście gdy nowa jest krótsza)) - problem z częścią po linii jest taki, że wszystko wykonuje się dobrze, aż do chwili zapisu, tzn kod się nie zapisuje, jakby nigdy nic, ale pisząc post wpadłem na pomysł czym może to być spowodowane, więc proszę o pomoc przy pierwszym problemie.