Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [problem] 4images - upload zdjęc
Forum PHP.pl > Forum > PHP
fiolek518
witam,

zainstalowałem na swoim serwerze skrypt galerii zdjęc 4images.
Wszystko jest niby ok ale jednak przy uploadowaniu zdjęc występuje taki oto błąd:

Kod
Warning: move_uploaded_file(./data/media/18/DSCN6473.JPG) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: No such file or directory in /home/fmklipy/public_html/ADRIAN/includes/upload.php on line 113

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpdu9q4E' to './data/media/18/DSCN6473.JPG' in /home/fmklipy/public_html/ADRIAN/includes/upload.php on line 113

W czym może tkwić problem do jasnej Anielki ?

chmody poustawiałem gdzie tylko można według zaleceń w pliku instrukcji instalacji skryptu (hihi).

Pozdrawiam i całuje adminow tego forum oraz oczekuje odpowiedzi drodzy userzy tego kochanego forum,
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif guitar.gif guitar.gif
php programmer
Odpowiedź sam już napisałeś:

Cytat
failed to open stream: No such file or directory

PS. hm, a czemu w
move_uploaded_file
dajesz tylko jeden parametr?
fiolek518
hmm jaki jeden parametr? wiesz ja potrzebuje jasnej odpowiedzi. Czyli w linijce 113 jest odwołanie do pliku lub folderu ktorego fizycznie nie ma ? a o co chodzi w tym : function upload file?

Pozdro smile.gif
kossa
jaki jest problem mówi komunikat błędu:

"...Unable to move..."

Masz tam podane 2 katalogi, kóryś nie istnieje lub nie mają praw zapisu do nich i skrypt nie może zapisać zdjęcia. Prawa zapisu 777.

Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.