Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sprawdzenie vat[js]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
swiety
hej mam nastepujace pytanie, jestem wlasnie przy robieniu sklepu, no i musze sprawdzic czy jezeli ktos poda nr vat to czy jest on prawidlowy, chodzi o zwolnienie z podatkow w niemczech, no i mam nastepujacy link

http://wddx.bff-online.de/ustid.php?eigene...#Form.USTIDNUM#

w tym linku wklejam odpowiedni nr i skrot kraju np.: PL 323234234

no i wysylam to do urzedu skarbowego, no i czekam na odpowiedz tylko wlasnie nie wiem jak? chce to zrobic tak ze jezeli taki nr nie istnieje to powinien wyskoczyc komunikat o bledzie, ale nie mam pojecia jak wogole zaczac, dziekuje za kazda pomoc
Babcia@Stefa
Obawiam się że tu JavaScript nie pomoże.
Jeśli na stronie urzędu skarbowego w jaki kolwiek sposób te dane są sparwdzane to możesz pobrać stronę poprzez file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, następnie za pomocą preg_math" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual lub stristr" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual sprawdzić czy istnieje napis np. ,,podany numer nie istnieje".
Przykład opisany dla PHP.

Dziękuję, Babcia@Stefa
swiety
super!!! wielkie dzieki, udalo sie, teraz wszystko chula :roll2: , jeszcze raz wielkie dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.