Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [skrypt]ChmuraCode v3
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
b_chmura
Witam
Napisałem taki skromny ChmuraCode. Jak wam się podoba? wyrośnie coś z tego? link

EDIT
$co - tekst do przekonwertowania
$notyfikacja - wartości: 1 - automatycznie wszystkie linki zamienia na aktywne, 2 - zamienia linki umieszczone w ]url[/url[(optymalnie 1)
$tnij - maksymalna długość ciągu znaków(optymalnie 100)

dostępne tagi:
Kod
[b][/b]
[u][/u]
[i][/i]
[center][/center]
[img][/img]
[manual][/manual]
[url][/url]
[url=][/url]
[mail][/mail]
strife
Wkleiłem ten Twój kod do pliku i mam:

Kod
Parse error: syntax error, unexpected ';' in C:\Work\learn\bbCode.php on line 15

Jak już dajesz coś do oceny to chociaż sprawdź to najpierw. Mimo wszystko poprawiłem tą linijke, brakowało trochę kodu.

Kilka małych testów:

1. <?php
  2. /**
  3.  * Test nr. 1
  4.  */
  5.  
  6. $tekst = 'test bb code, pobrubiony tekst, a teraz troche kursywy, no i podkreslenie, a teraz wszystko naraz hop!';
  7. echo chmuraCode($tekst);
  8. // wydaje sie wszystko ok
  9.  
  10. /**
  11.  * Test nr. 2
  12.  */
  13.  
  14. $tekst = 'Ala ma kota, sialala';
  15. echo chmuraCode($tekst);
  16. // wynik Ala ma kota, [url=<a target="_blank" href="http://o2.pl]sialala[/url">link</a>]
  17.  
  18. /**
  19.  * Test nr. 3
  20.  */
  21.  
  22. echo chmuraCode($tekst, 0); 
  23. // wywala blad
  24. ?>

Ogólnie słabo ... Poszukaj na forum funkcji BzikOS'a do BB Code, mimo kilku lat, nadal sprawuje się doskonale i jest naprawdę dobrze pomyślana smile.gif

Pozdrawiam.

PS. ChmuraCode nie pasuje do tej funkcji, mógłbyś wymyślić coś lepszego po czym wiadomo by było do czego służy to winksmiley.jpg
Moli
Hmm zwykłe bbcode, nie przemyślane na dodatek smile.gif A co jeśli nie będziesz chciał w danym tekscie skracać go ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.