Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: http://voyage.boo.pl/ <- layout
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Władek
Witam zapraszam do oceniania moje strony oto link :
->http://voyage.boo.pl/
Strona powstała niedawno jest o darmowej grze Voyage Century Online .
Jest to gra typu MMORPG w klimatach piratów itp.
Więc czekam na oceny jeśli możecie to napiszcie co źle itp.
No i ocenę jeśli łaska to w skali 0/10 party.gif
Pozdrawiam Władek
kris2
Strona jest spoko smile.gif

możesz mi powiedzieć dlaczego wybrałeś MD pro?
Władek
Cytat(kris2 @ 19.08.2007, 20:41:48 ) *
możesz mi powiedzieć dlaczego wybrałeś MD pro?

Sam nie wiem dla czego wydawał mi się prosty w obsłudze i jak wpisałem w google "Darmowy cms" to pojawiłem mi sie strona z MaxDev i go po prostu wybrałem worriedsmiley.gif
Przedtem korzystałem z Jportal ale niestety ten cms coś ostatnio w moich oczach podupadł i postanowiłem zmienić sadsmiley02.gif
Sokal
Ty robiłeś ten layout ? snitch.gif
Bo coś mi sie zdaje, że to jest z generatora...
Dowód? Wycięty autor layoutu (źródło strony głównej)
Władek
Cytat(Sokal @ 19.08.2007, 23:26:51 ) *
Ty robiłeś ten layout ? snitch.gif
Bo coś mi sie zdaje, że to jest z generatora...
Dowód? Wycięty autor layoutu (źródło strony głównej)

Ja go robiłem party.gif I nie jest z generatora nie wiem o co chodzi ci z tym wyciętym autorem ?
mike
Cytat(Władek @ 19.08.2007, 23:33:53 ) *
Ja go robiłem party.gif I nie jest z generatora nie wiem o co chodzi ci z tym wyciętym autorem ?
Cytat
<!--
Theme Name: C-MD
Version:

Description:

Author:
-->
Coś mam wrażenie, że dajesz do oceny cudzą pracę.
Pogoogluję chwilę, jeśli znajdę gdzieć taki theme to dostajesz ostrzeżenie i bede miał Cię na oku.
Gdybyś nagle sobie coś przypomniał to skończy się tylko na zamknięciu wątku :-)
ARJ
http://theme.maxdev.pl/Info,Theme,9.phtml jakaś podstawa dla twojego layoutu była. CSS prawie identyczny.

jeżeli chodzi o wygląd to:
- brak napisu - co to za strona
- napis "Witaj gość" - co z odmianą słowa "gość"?
- powyższy napis wyświetla się max z lewej, jakby poza layoutem
- kod HTML do poprawy ( http://validator.w3.org/check?verbose=1&am....pl%2Findex.php )
Władek
Możesz sobie szukać na pewno nie znajdziesz a co do tego :
Cytat
<!--
Theme Name: C-MD
Version:

Description:

Author:
-->

To pisze tak bo przerabiłem podstawowy them "C-MD" bo jak próbowałem swój od podstaw zrobić to mi błędy wywalało dry.gif
Może zaczniecie wreszcie oceniać ?
nexon
Jeśli ktoś by potrzebował informacji to by wszedł nawet na najgorszego htmla bez css... w tym przypadku chyba bardziej liczy się treść niż oprawa, pamiętam jak kiedyś grałem w diablo i znalazłem stronkę czysty html marnawa grafika ale było tam wszystko od opisu przedmiotów po edytory, patche do wszystkich wersji i nawet cracka... Także te szczegóły nie są zbyt istotne, ale:

- Przydało by się jakieś ładne tło bo ten pasek taki samotny na czarnym dziwnie wygląda... Może jakaś mapa stara pogięta taka...
- Wchodzisz i zastanawiasz sie co to jest tongue.gif (Załóżmy ze ktoś nie wie co to za gra i że taka gra w ogóle istnieje) tzn przydałby sie jakiś napis na logo... może "Voyage Century Online | MMORPG osadzone w czasach rozwoju handlu morskiego tongue.gif". nie wiem co to za gra nie grałem ale napis by sie przydał...
- Te zielone koła sterowe na nagłówkach menu... hymmm... może złote by tak zrobić?
- Tekst "Jeszcze nie masz u nas konta?(...)" opiera się o bok menu tak samo ten formularz i [online]... Z lekkim marginesem byłoby ładniej tak 3 - 7px.
- btw formularz z tymi blokami 3d słabo pasuje do piratów może jakiś styl pod niego?
- sidebary dziwnie zakończone... właściwie nie zakończone ;> zrób z nimi tak samo jak z paskiem [witaj gość] weź grafikę z przeciwległego i wstaw obok to będą się uzupełniać...
- o na dole kolejny pasek...
- stopkę wycentruj
- styl punktacji dla ankiety

Layout pozostawię bez oceny to jest kwestia gustu... myślę ze oceniać można stronę estetyczną z tym ze to jest cms - nigdy z nich nie korzystałem i nie wiem jak tam jest czy tam można zmieniać kolejności menu czy nie... w każdym bądź razie [zaloguj] przeniósłbym w bardziej widoczne miejsce co najmniej ponad [online]...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.