Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/js] "Grupowe" usuwanie wpisow bazy danych !
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
djbarca
chcialbym zeby po zaznaczenu kilku opcji i kliknieci w link usuwaly mi sie te wpisy ktore sa zaznaczone np tak jak jest w phpmyadmin ...zaznacza sie w przyciskach checkbox ... klika sie w usun i usuwa te wpisy ktore zostaly zaznaczone exclamation.gif!!! wie ktos moze jak zrobic cos takiego exclamation.gifquestionmark.gif? sciana.gif
wrzasq
wstaw te inputy typu checkbox do HTMLa nadajac im name="tablia[]" (chodzi o [] w nazwie pola, dzieki temu po przeslaniu PHP zinterpretuje liste jako tablice).
klocu
ja bym troszke dopisal w sensie tablica[ $identyfikator_pola ] bo tak nie jestesmy w stanie zweryfikowac poprawnosci listowania i jej zgodnosci z id
emacieka
Cytat
ja bym troszke dopisal w sensie tablica[ $identyfikator_pola ] bo tak nie jestesmy w stanie zweryfikowac poprawnosci listowania i jej zgodnosci z id
to by sie sprawdzilo ale wtedy gdy dane bierzesz z jakiejs tablicy np. konfiguracja: $tablica[ id_pola ] = wartosc, a tak wystarczy tylko
<input type="checkbox" name="tablica[]" value="18" /> a 18 to jest jakies id wlasnie.
klocu
też masz rację nie podważam, w poprzednim poście chodziło mi raczej o coś w stylu <input type='checkbox' name='$tablica[ $id ]' value='1' /> i do tego zmierzałem ale nie sprecyzowałem myśli sory. oczywiście oba rozwiazania sa skuteczne wiec...
mike
Zapraszam na Przedszkola.
Przenoszę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.