Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: IIS na Windows XP Home
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
batman
Szukałem na google sposobów instalacji IIS na Windows XP Home. Sporo znalazłem materiałów, jednak żaden nie wydawał mi się na tyle "przyjazny", by go wykorzystać. Macie w tym jakieś doświadczenie?
NuLL
A co w Nim ma byc az nieprzyjaznego ? Bo nie rozumiem co w tym trudnego heh winksmiley.jpg
batman
Nic trudnego. Jednak szukam jakiejś nieinwazyjnej metody, ponieważ większość "poradników" wymaga posiadania win 2k, z którego należy przerzucić jakieś pliki, następnie coś wyedytować, itd. Jeśli miałbym legalną wersję win 2k, to bym jej użył jako serwera :]
Seth
A do czego Ci IIS?

Inna sprawa, ze nie ma nieinwazyjnej, jak to okresliles, metody na instalacje IISa na XP Home. Ta wersja systemu nie zostala do tego stworzona winksmiley.jpg
batman
IIS jest mi potrzebny do ASP.NET. Niestety popełniłem błąd kupując XP Home i teraz przyszło mi za to zapłacić winksmiley.jpg
No cóż. Pora zrobić jakąś "fuchę" i kupić XP Pro winksmiley.jpg
NuLL
Jesli studiujesz to lepiej sobie wziac 2k3 Server z MSDAA smile.gif
batman
Już dawno skończyłem studia. Teraz pozostało mi jedynie się szkolić i płacić za rozwiązania MS smile.gif
Innym rozwiązaniem może być użycie jakiegoś darmowego hostingu ASP.NET.
Seth
Darmowe Visual Studio Web Developer posiada juz wbudowany serwer WWW, wiec do testo nadaje sie swietnie winksmiley.jpg
batman
Do testów jak najbardziej i bardzo mnie to cieszy, że mogę zobaczyć wynik tego, co napisałem. Zależy mi również na możliwości edycji ustawień takiego serwera, np globalne strony błędów dla kilku serwisów, uprawnienia do zapisu i odczytu danych zapisanych na serwerze, testowanie bezpieczeństwa, itp.
Seth
W takim razie zostaje upgrade do wersji Pro albo kombinowanie. W sumie upgrade systemu do wersji Pro wyniesie Cie podobnie jak kupno hostingu :/
batman
Zacząłem już akcję zbierania na XP Pro winksmiley.jpg
Niedługo pojawi się dziale oceny winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.