Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: forum offline w wersji "browsable"
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
dragossani
Ze względu na to że wiele osób zgłasza potrzebę przeglądania forum w wersji offline, podjąłem próbę przygotowania gotowej do zciągnięcia paczki w wersji "browsable". Niestety po dłuższej zabawie z wget'em stwierdziłem, że trzeba przygotować specjalną wersję template'ów dla phpBB nadającą się do zciągania.

Potrzebne są dwa szablony:
1. lista topiców dla danego forum (odpowiednik "viewforum")
2. treść danego topicu (odpowiednik "viewtopic")

Wymagania jakie muszą spełnić szablony:
- wygląd podobny do orginalnego wyglądu forum
- w podglądzie forum jedynymi linkami powinny być te do topiców, a w podglądzie topicu wyłącznie te, które podane są w treści
- wszelkie stronicowanie nie powinno mieć miejsca (wszystkie tematy i wszystkie posty na jednym ekranie)

Są chętni do przygotowania tych dwóch plików?
wassago
tylko pytanie czy zeczywiscie nie lepiej byloby zrobic okrojona (hasla, profile, etc.) wersje sql'owa i co jakis czas robic tylko update o nowe posty i topiki - taki update z 3/4 dni zajmowalby niewiele ponad ~350 kb..
dragossani
Co rozumiesz przez wersję SQL'ową? Mówisz o samej zawartości bazy? Nie każdy ma phpBB u siebie na domowym kompie. Wersja html jest moim zdaniem bardziej przyjazna. Jeśli ktoś chciałby wersję SQL do postawienia na własnym phpBB to możemy się zastanowić, ale przygotowanie szablonu jest w tej chwili pilniejsze.

Widzę, że chętnych brak. Pewnie będę musiał wskazać "ochotnika" paluchem...
wassago
tak chodzilo mi o zawartosc bazy. niby wersja htmlowa bylaby lepsza ale trzeba byloby rozwiazac jakos updateowanie sciagnietej wersji, bo sciaganie co kilka dni calej (nie wiem, pewnie ze 100mb bedzie) mija sie z celem.

tak, wskarz ochotnika paluchem.. heh
Cudi
Moznaby zrobić dwie wersje, jedną pełną, a drugą z update'owanymi stroną głowną i stroną poszczególnych subfor, ale z treściami tematów tylko z ostatniego tygodnia. Trzebaby jedynie napisać odpowiednią aplikacje w php która by generowała takie paczki i odpalać ją crone'm raz w tygodniu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.