Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout][www] Serwis pracowy
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
tansky
Prosiłbym o ocenę projektu serwisu internetowego. Chciałem by był w miarę przejrzysty i prosty. Wykonanie w 100% moje. Do oceny: nazwa serwisu, logo, układ, typo, kompozycja, słowem: wszystko.

Będe wdzięczny za wszelkie konstruktywne uwagi.

klik. 750kb
Jarod
Bardzo mi się podoba. Nie mam się czego czepiać.
phpion
Sympatyczne smile.gif szczególnie podoba mi się pomysł z tytułami boxów po lewej stronie umieszczonymi pionowo z lewej strony każdego boxa. Dobra robota yahoo.gif
tsharek
Bardzo fajny leyout:) Pogratulować talenlu:) ale jednak mam parę zastrzeżeń:
- na pierwszy rzut oka menu po prawej (praca, kariera, praktyki) bardzo mi przypominają WP.pl
- nie używaj w projekcie czcionek z anti-aliasingiem, bo i tak w większości przeglądarki go nie obsługują (już miałem przypadek że klient się rzucał o to że nie ma ładnych czcionek jak na projekcie)
- tym bardziej nie używaj niestandardowych fontów (Witaj w serwisie PracujTu.pl ...) z tego samego powodu co wyżej smile.gif

Generalnie projekt mi się bardzo podoba:) 8/10:)
Turgon
Przyjemne biggrin.gif Aż chce się pracować tansky winksmiley.jpg Denerwuje mnie tylko ta reklama i te fonty z antialiasingiem winksmiley.jpg
cornholio666
Cytat(tsharek @ 31.08.2007, 08:42:05 ) *
Bardzo fajny leyout:) Pogratulować talenlu:) ale jednak mam parę zastrzeżeń:
- na pierwszy rzut oka menu po prawej (praca, kariera, praktyki) bardzo mi przypominają WP.pl
- nie używaj w projekcie czcionek z anti-aliasingiem, bo i tak w większości przeglądarki go nie obsługują (już miałem przypadek że klient się rzucał o to że nie ma ładnych czcionek jak na projekcie)
- tym bardziej nie używaj niestandardowych fontów (Witaj w serwisie PracujTu.pl ...) z tego samego powodu co wyżej smile.gif

Generalnie projekt mi się bardzo podoba:) 8/10:)

Nie widze przeszkody, aby używać niestandardowych czcionek. Zawsze można użyć sIFR.
Layout super smile.gif
sf
- mi się nie podobają te grubaski, może bardziej by pasowało do zrzeszenia ludzi otyłych winksmiley.jpg
- zrezygnowałbym także z pomarańczowych przycisków, wchodzę na stronę i pierwsze na co zwracam uwagę to lupa, grubaski i jakieś przyciski na górze, odwracają one zbytnio uwagę od reszty serwisu, spójrz na praca.pl .. wchodzę i co widzę? logo, które ma słowo praca, wyszukiwarkę oraz oferty pracy.. i to jest to czego oczekuje od serwisu z pracą
dzi3ciol
bardzo mily dla oka, czytelny, naprawde swietna robota, jedynie ten koles w zoltej czapce, po prawej wydaje mi sie zbedny smile.gif

graty
tsharek
Cytat(cornholio666 @ 31.08.2007, 09:02:11 ) *
Nie widze przeszkody, aby używać niestandardowych czcionek. Zawsze można użyć sIFR.
Layout super smile.gif

sIFR jest dobry do nagłówków, a nie do całej treści. Pozatym dużo tego może troszke mulić na starszych kompach (np. podczas przewijania) no i flasha potrzebuje:)

Cytat
What you should use sIFR for

sIFR is intended for headlines. While it is possible to use sIFR to replace other elements, such as paragraphs or list items, this is not recommended
strife
Bardzo ładny i przejrzystny layout, jedyne co mi przeszkadza to czcionki z Antyaliasingiem. Ale ogólnie bardzo fajny. smile.gif
Ludvik
Podzielam opinię - bardzo fajnie to wygląda. Wszystko jest na miejscu i cieszy oko. Kolory nie wypalają oczu winksmiley.jpg Teraz tylko ładnie to pociąć...
tansky
Dziękuję za wszystkie opinie, cieszy mnie większość pozytywów. Mam nadzieję że Klient będzie podzielał te opinie.

Co do grubasków w logo - faktycznie może zastanawiać. Ale grubaski budzą przeważnie sympatie smile.gif

Co do pomarańczowego - kolor został zastosowany w kluczowych dla nawigacji/oczekiwań internautów miejscach. Powinien przykuwać uwagę. No może faktycznie poza kolesiem w hełmie w contentowej części strony. Dodałem go żeby móc iść spać [ 02:40 sad.gif ]. Do przemyślenia.

Co do cięcia: jest to najgorsza część mojej pracy. Zwykle ponosi mnie przy photoshopie i nie myślę wtedy o css. A zanim zacznie się walidować do Strict wypowiadam pod własnym adresem wiele gorzkich słów.

A tak bajdyłej: przygotowując się do tej pracy przejrzałem sporo serwisów poświęconych HR. Generalnie design i usability leży na łopatkach. Zastanawiające, zwłaszcza w perspektywie pieniędzy pompowanych w tę branżę.
tomeck
ładny layout, kolorki świetnie dobrane, powodzenia z cięciem:)

pozdr
tansky
Wprowadziłem trochę zmian w projekcie i przede wszystkim zmieniłem logo. Lepsze czy gorsze?
Turgon
Obecnie odniosłem wrażenie że trafiłem na serwis w żałobie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.