hamlecik
21.11.2003, 12:48:57
Witam,
Tematy podane w topicu wracaja na forum jak bumerang. Przyszedl mi do glowy taki pomysl, ze jakies osoby moglyby zebrac informacje na temat tych problemow i zlozyly by je w jedna calosc. Potem mozna by bylo podwiesic ten post. Zdaje sobie sprawe, ze ten pomysl moze nie wypalic bo wiekszosc osob na poczatku "wali" pytanie, a dopiero potem czyta ale...
Jakie jest Wasze zdanie? Moze jednak warto?
Pozdrawiam
Bakus
21.11.2003, 12:52:37
Proponuję pozbierać linki do postów (z ich tematami i streszczeniem) i wstawić jako przyklejone...
Jabol
21.11.2003, 12:53:31
już kiedyś były takie probelmy - niestety rozwiązanie nie wypaliło bo w nic się nie dzieje. Ale to można zmienić.
patrycjusz
21.11.2003, 12:59:45
hmm...
1. forum poczatkujacy zamienić na forum "tutoriale" lub dołożyć forum "tutoriale".
2. w tym forum po przyklejać odpowiednie topici, czyli m.in.
#news,
#logowanie - zabezpieczenia takiego systemu itp,
#upload plików,
3. najważniejsze to to aby topici te stworzyć nie na zasadzie "wkleić gotowca" i tyle a inaczej, dokładnie opisać na jakiej zasadzie tworzy się taki system, na co zwrócić uwagę i wypełnić takowy artykuł linkami do manuala, nie zawierając w nim gotowego kodu.
4. forum takie zamknąć aby topici doklejać mogli tylko moderatorzy lub inne wyznaczone osoby które zatwierdzą treść takowego tutorialu.
Pozdrawiam patS.
hamlecik
21.11.2003, 13:02:59
Mi tez raczej chodzi o tutoriale niz gotowce, bo gotowce to mozna sciagnac sobie z netu. A takie tutoriale mozna by bylo w przyszlosci zamiescic w serwisie php.pl.
Jabol
21.11.2003, 13:05:38
@patrycjusz: dokładnie - takie rozwiązania widziałem już na kilku forach ( polskich jak i zagranicznych ).
DeyV
21.11.2003, 13:57:37
Nie bardzo, powiem szczerze, podoba mi się pomysł z forum, przeznaczonym na tutoriale. Wydaje mi się, że w takiej formie nie spełniło by to swojej roli.
Ale może istnieje jakiś mod, umożliwiający tworzenie tego typu materiałów?
A może jeszcze lepiej (a na pewno łatwiej) byłoby odpalić sysstem wiki z przeznaczeniem go na tego typu materiały?
Co prawda w polskim necie nie ma jeszcze chyba zwyczaju korzystania z takich materiałów, ale ... na swiecie robi to furrorę.
ps. temat przenoszę na forum opinie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.