#163 - prawdopodobnie ma być już w 5.3 więc pytanie jest bez sensu
#260 - żadna z podanych metod nie jest "magiczna", wszystkie zaczynają się od jednego _, do tego pytanie jak dla mnie jest bez sensu.
#115 - pytanie jest przekombinowane, instanceof jest tylko dla PHP5, var jako zmienna klasowa jest w PHP4, i {}{} jako błąd ogólny.
Więc zróbcie coś aby było logiczne, bo można trzy odrzucić ale dwie zostają w zależności która wersja PHP i ogólny błąd też jest... Czyli jest nie jednoznaczne.
#437 - nie tylko zapisu, ale też odczytu w czasie zapisu... albo podać konkretny typ blokady, albo zmienić odpowiedź.
#90 - wybrałem ksort() i niech mi ktoś powie, że źle wybrałem? Dopisać po czym ma być sortowana ta tablica, czy po kluczu, czy wartości.
#2 - metoda w metodzie? Chyba chodzi o funkcje w metodzie. (pomijam sens takiego odwoływania się, bo to hermetyzacji nie daje)
Do tego jak chcecie jednak za to łapać, dodać opcję, że jest niemożliwe.
#408 - zaznaczyłem "jest ignorowane przez parser" niby się mylę? na początku pliku czyli przed <?php
Co do #2
<?php
function ff()
{
}
class A {
protected $a = 'b';
public function mm()
{
function ff()
{
#echo $this->a;
}
ff();
}
}
$aa = new A();
$aa->mm();
?>
(przykład Ace)
Czyli ta funkcja jest "dziwna" i bym jednak uważał, że to jest błąd w PHP. I to pytanie usunął, chyba że macie jakieś lepsze informacje, bo co najwyżej funkcja powinna być widoczna w zasięgu, a nie jest.
A wynik:
Cytat
Fatal error: Cannot redeclare ff() (previously declared in C:\workspace\test.php:2) in C:\workspace\test.php on line 11
Ciekawy jest wynik zamiany deklaracji klasy z funkcją, bo nadal ta w klasie redefinuje tą globalną.
#210 - kolejny skrypt który nic nie sprawdza, do tego sypie "Notice"
#235 - zaznaczyłem A, a powiedziało że błędnie.
#413 - zaznaczyłem system() i mówi mi że błędnie, pomijając fakt skrajnej głupoty używania tego, może mi ktoś powiedzieć co jest poprawne?
#71 - sprawa jak bumerang, który z wzorców nie jest wzorcem?
#112 żadna z odpowiedzi nie jest prawidłowa, bo wszędzie jest <? ?> co nic nie robi w PHP5. (przy zmianie '<?' na '<?php ' tylko e i f, no chyba że ja czegoś nie umiem, co w tym przypadku jest możliwe, bo inne sposoby "wyświetlania" [niż przez funkcje] są dla mnie błędne)